DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

torsdag 4 augusti 2011

SVÄLTKATASTROFEN I SOMALIA BRER UT SIG.

Torkan och svälten med den, sprider sig i Somalia.

En enorm svält som väntar den somaliska befolkningen, som dessutom har drabbats av den islamistiska gruppen al-shabab, som försöker att tvinga sig till områden i Somalia. 

Kriget med islamisterna, gör det svårare för människorna att klara sig mot svälten och islamisterna har redan tidigare försett sig med mat och mediciner avsedda för den fattiga lokalbefolkningen.

Många kvinnor försöker med sina barn, att ta sig över gränsen till grannländerna, som Kenya, för att få en chas att ta sig till refugerna men vet inte om de kommer att få stanna där eller bli avvisade.

Hämtad ur BBC WorldNews Africa :


"  3 augusti, 2011 Senast uppdaterad kl 20:27

Somaliska svält sprider sig till ytterligare tre områden, säger FN
Ett barn från södra Somalia tar mat på ett läger i Mogadishu, Somalia, Onsdag 3 Augusti 2011 Tiotusentals människor har flytt till huvudstaden i jakt på föda
Fortsätta läsa den huvudsakliga berättelsen
Östafrika hungerkrisen  HÄR.

Tre nya områden i Somalia har klassificerats som att ha drabbats av svält, säger FN.

Det förklarade en hungersnöd i två stora södra delarna av det krigshärjade landet i juli.

"Hungersnöd förväntas sprida sig i alla regioner i söder under de kommande fyra till sex veckor", sade FN: s livsmedels säkerhet och näringslära Analysis Unit.

Mer än 11 ​​miljoner människor har drabbats av den värsta torkan på 60 år i Afrikas horn.

FN: s livsmedels säkerhet och Nutrition Analysis Unit (FSNAU) sade att hungersnöden var "sannolikt att bestå åtminstone fram till december 2011".

Bevis av undernäring och dödlighet visar att svält trösklar har överträffats i två landsbygden i mellersta Shabelle regionen - Balcad och Cadale - liksom de delar i och runt huvudstaden Mogadishu, där det finns läger för fördrivna personer. "Kartan inunder visar på hur landet är indelat mellan olika grupper i Somalia och det gör det inte lättare för dessa muslimska kvinnor att måsta ta sig, under en, upp till 22 dagar lång mars för att nå sina mål.
 Många barn föds också under dessa vandringar men då man inte som fäörälder tror att de små bebisarna ska lyckas att klara sig unde den mist 22 daga långs vandringen för stt nåfram till refuge.

Barnens mammor inser att dessa små int kommer att klara sig tills de når sit mål och därfär lämnar de muslimska kvinnorna sina bebisa kvar för att dö.

Det är inte lätt at vara muslims kvinna då man förväntsas att man antagligen kommer att föda många många barn.Jag hoppas att ni vill hjälpa till att underlätta för dessa särskilt härt drabbade människor. 
Muslimska kvinnor skaffar tyvärr väligt många barn och det är främst barnen som stryker  med då de oftast är väldigt undernärda innnan den stora torkan kom och innan islamisterna kom och ställde till mycket problem för en barn och kvinnormassa.

""
"Map of food shortages and territorial divide in Somalia""

Här på kartan är det lättare att få en överblick över landet.

Jag hoopas verkligen att de ska få så mycket hjäl de kommer att behöva och att inte de vidriga islamisterna lägger beslag på det som ska gå till bäde kvinnot och barn.
Vi får vara glada att vi i alla  fall har mat för dagen här i landet.
Ha det gott och bidra gärna om ni har möjligheter tili-
Kram Maritha.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook