DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

söndag 7 augusti 2011

FÖRSÄKRINGSKASSANS JAKT PÅ FÖRBRYTARE.

Hade det inte varit bättre med ett samarbete mellan myndigheterna från början ?

Jag undrar hur dessa kriminella ska få ihop till de miljonbelopp det ska återbetala till F-kassan?
Det blir kanske tilll att arbetata hårdare på brotten i fortsättningen  ???


Eller blir det skattebetalarna som får stå för det kalaset med?
Det är märkligt hur man lyckas komma undan så länge med en brottslig bana utan att myndigheterna tagit kontakt med varandra tidigare.

Då var det vanliga arbetare man ville komma åt och fick nog dit en hel del av de som fuskade sig till sin sjukersättning men man ödelade också många sjuka och hederliga människors liv med den hetsjakt som bedrevs då.
 
Nu som först är man på gång med dessa kriminellas fusk.
Otroligt att det tagit en sådan tid innan man kom på de.

"Försäkringskassan kräver kriminella på miljonbelopp

Kriminellt aktiva personer har i åratal fått sjukpenning eller sjukersättning utan att ha rätt till pengarna. Att de varit fullt arbetsföra har deras brottsliga handlingar visat. Nu krävs pengarna tillbaka av Försäkringskassan. För vissa personer handlar det om miljonbelopp."

Ni kan läsa resten av artikeln i dagens Svenska Dagbladet , HÄR.

Jag minns när jag läste om den sjuka kvinnan som fick ett mycket sorgligt besked, om att hon skulle börja arbeta igen då hon haft sjukersättning i ett halvår redan.
Hon var under utredning för att se om hon skulle få en sjukpension men det brydde sig inte handläggaren om, utan skickade i stället ett  sorgligt besked om att det nu var dags att återgå till arbete igen.

Den här kvinnan skulle just fira sin födelsedag under lördagen (om jag inte minns helt fel) och fick visst  brevet på fredagen men tog så illa vid sig att hon inte orkade leva längre utan tog sitt liv under helgen och hittades död med brevet vid sidan av henne.

Mycket tarvligt gjort av den handläggare men också av regeringen som beordrade försäkringskasssan att jaga upp folk för att få tag på fuskare.
Det här fallet med kvinnan som tog sitt liv, var inte det enda dödsfallet som skedde under den här tiden heller och det är grymt att man kunde göra så här mot sjuka männsikor.

Trots det här har svenskarna än en gång valt fram de bedrövliga skara av rika knösar till att regera en fyra års period till och det är för mig helt ofattbart att hederliga arbetare inte kan tänka ut vad dessa i regeringen gör med det vi så många år har lyckats spara ihop till arbetarnas trygghet och framtid.

Det var så sorgligt att höra hur valet föll på dessa blodsugare, än en gång och hur illa det var att behöva inse att arbetarna än en gång lät sig luras av dessa lismande borgarbrackor. 

Jag hoppas att de svenska arbetarna är klokare nästa gång det blir val och inte röstar på de som suger ur vårt land allt de kan för att gynna sig själva och bli ännu rikare än de redan är, för annars är vi snart tillbaka där vi började slåss för våra rättigheter igen, så som de fick göra på min mormors tid och det var definitivt en rolig tid.

Ha en god fortsättning på söndagen ocgh ha det så gott.

Kram Maritha. 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook