DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

torsdag 25 augusti 2011

MOBBINGEN I SKOLAN, SOM MÅSTE STOPPAS TILL VARJE PRIS!

Det är hemskt att läsa om hur barn behandlar varandra illa.

"De vuxna väljer att titta bort

Skolan är i första hand en arbetsplats för barn, inte för vuxna. Därför kräver Bris att skolornas fokus läggs på barnens bästa, skriver Göran Harnesk.
Skolan är i första hand en arbetsplats för barn, inte för vuxna. Därför kräver Bris att skolornas fokus läggs på barnens bästa, skriver Göran Harnesk.
Foto: Victor Lundberg/SCANPIX
Det finns i dag en mängd anti-mobbningsmetoder, men bara en har utvärderats vetenskapligt. Det är inte acceptabelt. För att stoppa kränkningarna krävs kvalitetssäkrade metoder och mer kunskap hos lärarna, skriver Bris generalsekreterare Göran Harnesk.
Jag vågar inte säga något till mina föräldrar för de sa att om du säger till nån så kommer du att vara död i morgon. Vad ska jag göra, jag är jätteledsen. Det går inte att säga till fröken för hon tar det inte som allvar."

 Ni kan läsa hela artikeln från Svenska Dagbladets Opinionssida, Brännpunkt, HÄR.

Både mobbade och mobbare mår mycket dåligt men den mobbade är den som får det minsta stödet och som bäst behöver det med.
Att skuldbelägga de som blir mobbade är väldigt bekvämt för skolorna, tydligen och att flytta på den som blir mobbad, så att man ite behöver göra något mer förr än nästa offer är utsett.

Var finns lärarnas ansvar och varför tar de det inte ???
Och var finns föräldrarna som också borde vara där och som borde kunna få kräva av skolans personal att man gör något åt de som mobbar eftersom det är där det hela har sin början.

Att kräva att mobbarnas föräldrar är med och samarbetar med alla inblandade och om de inte bryr sig och vägra, så finns det uppenbarligen allvarliga bakomliggande problem i dessa familjer och då får man se till att skaka fram den hjälp som behövs till mobbarna och deras familjer med, annars kommer den, onda cirkeln aldrig att kunna brytas.

För er andra föräldrar, som har fått reda på att det förekommer mobbing på skolan, så får ni också lov att bjuda till, även om inte era egna arn är inblandade i mobbingen, som mobbad eller som mobbare.

Man kan erbjuda stöd till föräldrar som har svårt att hantera sådana här händelser på både mobbades och mobbarnas sidor.

Tar man inte itu med problemen i skolan när de uppkommer, så kan man kallt räkna med att många mobbare, fortsätter med sin mobbning även i vuxenvärlden och ute på arbetsplatser.


Små barn, små bekymmer, stora barn, stora bekymmer vunas bekymmer oftast livslånga bekymmer =(

Att inte få kräva att skolans personal ska hantera sådana här händelser på absolut största allvar och inte som det skrev i artikeln att man inte ska skuldbelägga personalen.

Man har absolut rätt att få kräva att ens barn är trygga i skolan och är de inte det, så ska alla inblandade föräldrar få vetskap om problemen, så fort de uppstår.


Dessutom blir det ett alldeles bakåt pekande av skuldfrågan, som i stället för att ligga där det ska, i vuxenvärlden, i stället gör att de vuxna på skolan heller pekar ut det mobbade barnet som den man lägger hela skulden på.


Jättesjukt beteende av de vuxna.
Det borde dessutom vara straffbart att låta mobbnings offren få ta på sig skulden då de är de som är oskyldigast av alla inblandade.


Nej, fram för fler "VUXNA, VUXNA" och inte de ynkryggar som det i dag finns och som inte törs göra det som de ska göra.
Det finns några bra och rakryggade vuxna som gör det de ska göra men så finnd det alltför många som gärna gömmer sig bakom allt och alla, för att slippa ta ställning och göra det som krävs för att rätta till dessa otäcka problem.


Det finns också barn, som tar sina liv, för att de inte orkar med att vara mobbade och det är så fruktansvärt att höra och läsa om.
Dessa barns föräldrar brukar inte heller få det stöd som de har rätt att kräva av skolan och skolledningen och det gör mig så för.....d att höra om.


Ta och se till att alla tar sitt ansvar för egna och andras barn, då det är de som kommer att ta över till slut och det kanske är då vi får våra spyor nedtryckta i halsen, på våra äldreboenden ??
Vem vet och då är det lite sen att göra något åt saken, tyvärr.


Uppskjut inte till morgondagen, det som bör göras i dag !!!!!!


Ha det så bra allihop.


Kram Maritha.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook