DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

lördag 6 augusti 2011

DE TVÅ "USKORNA" SOM ARBETADE PÅ ÄLDREBOENDET ...

... i Norrköping är "portade" inom vården nu. 

Helt rätt beslut men det tog lite för lång tid att fatta det. 
Det skulle ha gjorts redan från början.

Det är för mycket flathet som råder i systemet och det är inte kul att det ska behöva ta så här lång tid att fatta ett så självklart beslut, som det som nu har fattats.

Jag hoppas verkligen att det inte är arbetslösheten som gjort att fel personer hamnar på fel ställen, där de uppenbarligen inte alls hör hemma men tyvärr är det nog ofta så det går till.

Yrken som har med människor att göra, särskilt om människor blir helt beroende av dess hjälp på grund av ålder och sjukdom, ska endast vara sådana som vill arbeta med dessa människor och inte har tvingats till att välja dessa utbildningar och yrken, för att det fattas folk i dessa grupper.

Det är då det kan bli så här illa som det blev med dessa två och frågan är, hur det kunde tillåtas av de andra anställda med.

Var finns civilkuraget hos människor i dag?

Är det bortkopplat från människor inom vården eller kanske ska jag säga, hos det stora  flertalet i hela samhället, som hellre vänder ryggen till när något hemskt händer, för att slippa se och behöva ingripa.

Jag förstår mig faktiskt inte på hur illa folk fungerar nu för tiden. Behöver någon min hjälp, så rycker jag in och hjälper och så har det alltid varit och kommer alltid att förbli, så länge jag kan fungera skapligt med min MS.

Det är så alla vi människor ska fungera och inte vända ryggen åt de som vädjar om vår hjälp.
Behandla andra som du själv vill bli behandlad!!!

Det är en mycket bra linje att följa i sitt liv och leverne =)  
Följ den regeln och det blir ett mycket tryggare och trevligare samhälle för alla.
 

"Portas från vården efter kränkningar

De två undersköterskor som misstänks för ett flertal övergrepp på ett äldreboende i Norrköping får inte komma tillbaka till arbetsplatsen, skriver Norrköpings Tidningar på nätet. "


Läs gärna hela artikeln i dagens Svenska Dagbladet, HÄR.

Jag hoppas nu bara, att de som styr över arbetslöshet och utbildningar, använder sina huvuden bättre i framtiden, så att skandalerna upphör någon gång och att de som behöver hjälp, sjuka , äldre och handikappade ska kunna känna sig trygga där de är hänvisade till andra människor.

Ha en skön lördag.
Kram Maritha.

2 kommentarer:

elina sa...

Jag har arbetat extra inom demensvården (är socionom) och jag har träffat allehanda folk utan någon vettig utbildning, utan adekvata språkkunskaper, 0 lust att egentligen göra annat än använda sin mobiltelefon. Det finns förstås underbara människor också men demensvården är nog en slasktratt. Och dessa två var utbildade! Skamligt av kommunen.

MS/Maritha sa...

Hej Elina ! Jag håller absolut med dig och det är sorgligt att man inte från våra politiker sida visar ett större intresse för de här skandalerna men det händer säkerligen inte de eftersom de har råd att betala för bättre vård och omsorg än vanliga arbetare, som blir sjuka, gamla eller handikappade. Så har också klyftorna ökat mer än någonsin under de senaste åren med bland annat Göran Perssons hutlösa sätt och med den här regeringen liknöjda attityd och vilja att få ner mer pengar i sina plånböcker och byxfickor.
Det är så många inblandade, som borde stå i skamvrån för dessa dumheter de gjort mot det som en gång var välfärd och trygghet, även för de mindre bemedlade.
Det gör mig både fö.....d och mycket illa berörd när jag läser om allt som går åt fander numer. Så jag har full förståelse för det du skriver här i din kommentar och har själv upplevt samma saker som du gjort nu och blivit jättearg på dessa människor och tagit ett samtal med de i enrum, för att förklara vad man ska och inte ska göra moot sin medmänniskor och i bland har det fungerat bra och i bland har det varit som att prata med en vägg. Det där med språksvårigheter är ett jättestort problem som inte vården får nochalera, som de gör i dag. Att kunna förstå och göra sig förstådd, är A och O, när man arbetar med människor oavsett vilken åldersgrupp det handlar om men särskilt viktigt för äldre och sjuka, samt de som inte har samma förmågor att kunna förstå vad friska säger.
Jaa, det sparas säkert in på fler områden i fortsättningen med. Så länge det finns något att roffa åt sig, så kommer detta att fortgå till de helt har utarmat Sverige och det inte finns mer att ta och då är vi tillbaka där vi började igen med att stå med mössan i handen och bocka eller niga när vi får jobba som pigor och drängar och bo i statarlängor med. Trist framtid vi går till mötes. Ha ändå en trevlig fortsatt lördag. Maritha.

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook