DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

tisdag 8 december 2009

BLODFÖRTUNNANDE MEDICINER...

...är något som man ska tänka på att man äter om man funderar på att skaffa sig en spikmatta.
Jag äter själv Trombyl efter att jag fått några blodproppar.
I början efter sista proppen som satt i mitt ben, fick jag först Waran, som blodförtunnar ordentligt bra.
Det är vad man brukar använda i råttgifter (hemskt anser jag) då råttornas blod inte kan koagulera, när de får i sig giftet och dör av förblödningar (gillar jag inte alls).
Vi använder det av samma anledning, som förtunnande men i vårt fall gör vi så att vårt blod inte ska tjockna så pass mycket, att det bildar nya proppar och så att det löser upp den/de befintliga.
När man uppnått rätt balans i blodet, kan man i många fall gå över till att äta Trombyl, som jag nu gör och får göra resten av livet.
Det som man ska vara försiktig med om man får antingen Waran eller Trombyl, är att säga till att man tar det om man ska till tandläkaren till exempel eller om man slår sig illa och får ett blödande sår.


Med Waranet, blir blodet väldigt tunt och man får en liten metallbricka som man ska ha hängande runt halsen, ut ifall någon olycka skulle hända och man kanske inte själv kan berätta och då är det livsviktigt att kunna förmedla det.
Man kan få inre blödningar som inte syns utanpå och om man då, tappar medvetandet så kan det annars vara svårt för andra att veta vad som skulle kunna hända.
Att jag tar upp det här just i dag, beror på att jag skulle klippa mina tånaglar innan jag gick och lade mig i går kväll men av misstag klippte jag mig i tån och det blödde så mycket och länge, att jag inte kom i säng förrän klockan vara nära 5 =(
Jag äter inte längre Waran, utan endast Trombyl men trodde inte att det skulle vara så svårt att få stopp på blodflödet, som var rätt skapligt.
Jag sprang om kring som en skadeskjuten älg och bytte omslag efter omslag men det ville inte ge upp.
När klockan närmade sig 4-tiden började det avta men slutade inte riktig förrän klockan närmade sig femsnåret.
Tiden från tåklippet gick åt till att torka upp efter mig och det såg nog ut som Stockholms blodbad =)
Nu till nästa sak, som jag fick en varning (som jag fick för ett tag sedan) om, av en väninna som haft proppar och som också äter Trombyl.
Jag tog det inte så allvarligt först men som jag nu ser kan det vara värt att förmedla och det rör det nu så populära spikmattorna som både jag och många andra funderat på att skaffa oss.
De kan skada ordentligt och bör inte användas av de som tar blodförtunnande mediciner, tyvärr, för jag hade med all säkerhet skaffat mig en till slut de mina värkmediciner inte har särskilt stor effekt på min värk och smärta =(
Man blir aldrig riktigt nöjd =( men i alla fal ganska nöjd, ändå =)

Ha det nu så gott och sköt om er i grådasket.

Kram Maritha.

4 kommentarer:

Karin sa...

Usch !
Det låter ju nästan som om din dos av blodförtunnande är i högsta laget.
Vad jobbigt att sitta uppe hela natten för en sån sak !
Hopppas du får sova gott i natt nu då !
Jag ska snart krypa till kojs, för jag mår inget vidare, och jäntan har varit hemma från skolan idag hon också.
Vet inte riktigt vad det är med oss, för vi är inte direkt förkylda, och vi har ingen feber, men vi är ungefär som om tåget kört över oss...
Hoppas det är bättre i morgon !

attis sa...

Hej goa vännen. Nu är datorn formaterad och verkar fungera. Min svärmor äter oxå varan. Hon får vara så väldigt försiktg. Det är bra att du förmedlar detta. Ha nu en underbar dag.
Kramen

MS / Maritha sa...

Hej Attis =) Det var skönt att höra att allt gick bra. Själv är jag bättre på att sabotera än laga min dator (enligt sonens utsagor) =) Det är svårt det där med blodförtunnande medel och det är så mycket man måste tänka på med bland annat vad man äter. En sak är i alla fall klart och det är att man ska undvika att äta mycket grönsaker som innehåller vitamin K för den motverkar det blodförtunnande medlet. Till exempel, spenat och broccoli innehåller mycket K-vitamin. Jag får önska dig Attis, en jätteskön fortsättning på den här dagen, du med. Kram Maritha.

MS / Maritha sa...

Hej Karin =) Jag tror att jag klippte lite olyckligt och stötte till ett större kärl =( eftersom att jag bara får Trombyl nu för tiden. Så här förskräckligt har det aldrig gått tidigare =( Jag hoppas att ni ska försöka att krya på er båda två, vad det än är för något =) Jag ska ha er i tankarna och telepatera bort alla inkräktande virus och baciller =)Sköt om er så gott ni kan. Kramar Maritha.

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook