DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

lördag 27 augusti 2011

ARTIKEL OM DEN NORSKA MASSAKERN, I DN DEBATT.

Här beskriver en norsk lektor i freds- och konfliktvetenskap, Ane Örbö Kirkegaard, sin syn på händelserna i Norge och det som föregått att det alls kunde hända.

Hon beskriver läget och de fruktansvärda händelserna i Norge i artikeln, så här :

”Terrordåden har blottat ett djupt splittrat Norge”

Publicerad 2011-08-07 00:50

Foto: Lefteris Pitarakis Jag tror att många norrmän väldigt tidigt förstod att terrorangreppet var en norrmans blodiga politiska kommentar, skriver Ane Ørbø Kirkegaard.
Ane Ørbø Kirkegaard: Norge är ett delat land och Breivik står inte ensam i sina åsikter. Nu behöver vi ta diskussionen om vilka värden vi vill att vår samhällsordning ska vila på.

Det är inte alls förvånande att det var just i Norge som det första radikaliserade kristna extremistiska terrorangreppet i Europa skedde. Norge är sedan länge splittrat, vilket inte minst dess starka regionpolitik visar. Åsikterna går vitt isär mellan höger och vänster, mellan kristna och sekulariserade, mellan nationalistiska och humanistiska värden. Breivik har stöd mitt ibland oss och alldeles öppet. Om vi inte tar debatten nu och låter dagens politik avspegla grundläggande värden och mänskliga rättigheter kan vår framtid snabbare än vi anar formas av fundamentalistiska rörelser, skriver lektorn i freds- och konfliktvetenskap, Ane Ørbø 
Kirkegaard."

Jag tycker att ni borde ta och läsa hela debattartikeln, som är mycket saklig och sedd med klarögdhet på de problem som många norrmän anser att landet har, i och med den enormt stora invandringen som skett och med tankar bakåt i tiden och det andra världskrigets sår i själen som fortfarande sitter kvar hos många. 

HÄR  , hittar ni den.


Muslimerna som invandrat till Norge, har varit tufft för många norrmän.
Nyligen upptäcktes 100 somaliska muslimska familjer, som lurat till sig stora belopp från norska staten.


Hur kul kan det vara för norrmännen att få höra och med tanke på hurmånga av dessa muslimer betett sig i Norge mot den norska befolkningen, så kan jag förstå att många är mycket trötta på att ha haft de där.


Här är några videofilmer som visar hur trevliga de är och vilken "fredlig attityd" de har och har haft.

Det här är bara en droppe i havet av allt som alla kan se och lyssna på på Youtube???


Vår fantastiske blundande statsminister som tydligen inte vill se det han pratar om men luktar sig till pengar, även om vi ännu inte fått veta hur mycket vårasom  avskatteintäkter gått till att försörja dessa invandrare (invaderare) i vårt land.


Vet inte mer vad jag kan säga men hoppas att ni ska använda era egna hjärnceller när ni ser på dessa inlägg och hör vad de säger om oss och om alla som inte är eller vill vara muslimer.


Jag kommer fortsättningsvis att lägga in mer material för att visa att det inte handlar om att jag eller vi är rasistiska, snarare är det islam som står för den biten men det vägrar så många att inse.

Flera av de inslag jag gjort om islam har sagt, rent ut och utan krussiduller eller omvägar, vart de står och hur de ser på oss och övriga världen som inte tillhör denna, så kallade religion.

Lik förbaskat stå de flesta och håller för öronen och vägrar se eller höra vad dessa människor själva säger.

Har hela Sverige blivit galna eller vad är det som sker ???


Hur det än är, så får ni fortsätta att ha en trevlig lördagskväll.


Kram Maritha.
Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook