DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

måndag 29 augusti 2011

KOMMUNALRÅD MED ETT MÄRKLIGT SÄTT ATT SE PÅ VÅRA LAG ???

Om vi alla såg på våra lagar på det sätt som kommunalrådet i Karlskrona gör, så skulle vi snart har anarki i landet =(

Enligt honom har inte de personer som anställ personal till barnomsorgen, gjort något fel, som underlät att följa den lag, som säger att kommunen är skyldig att kolla upp belastningsregistret innan de anställer någon till barnomsorgen.
Hur illa kan det bli med en sådan syn på de lagar vi har, för att ge skydd för våra barn ????

Kommunalrådet, Börje Dovstad är inte har gjort något fel ???
De har "missat" ?????? men inte gjort något fel ??????

Jaha, om alla gjorde som Börje Dovstad, så har vi snart fullt upp med att hantera alla pedofiler som söker sig till de arbeten de kan få tag på, där det finns barn.
Ett mycket cyniskt kommunalråd, som dessutom förringar vår lag, som är till för att skydda barn, med sitt sätt att se på det kommunen struntat i att göra, för jag kan inte förstå hur någon enda människa skulle kunna missa att kolla upp de man anställer???

Helt otroligt och dessutom sanslöst illa av kommunalrådet att inte ta det på ett större allvar.
Så många människor är anställda på fel plats och på fel sorts arbeten och när ledningen ser så slappt på det som händer, så kan man naturligtvis inte förvänta sig att kommunens personal kan göra det heller.

Det är ruggigt att läsa den här artikeln och samtidigt veta att det är så enkelt att passera och bli anställd där man absolut inte ska få ett jobb och där det är små barn involverade.

Jag tror att hela den kommunen skulle behöva läxas upp för sina dåliga omdömen.
Här går nog föräldrar och tror att de gör sina jobb och kollar upp det lagen säger att de ska kolla upp och verkar det som om de har blivit totalt lurade och invaggade i falska förhoppningar,


Mycket sorgligt !!!!!


"Kommun omplacerar personal

Minst tio personer har anställts inom skola eller barnomsorg i Karlskrona utan att de kontrollerats enligt belastningsregistret, som lagen föreskriver, rapporterar Sveriges Radio Blekinge.  "

Läs hela artikeln i dagens Svenska Dagbladet, HÄR.

Jag hoppas att inte fler kommuner fungerar så här illa, när det gäller att följa så viktiga lagar som den här.

Ha en fortsatt trevlig söndag och kolla upp hur er kommun gör i dessa fall, så att era barn inte behöver bli utsatta för sådant som de aldrig borde bli utsatta för, om kommuner skötte sina jobb, som de ska  göra =/  

Kram Maritha.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook