DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

tisdag 30 augusti 2011

ETT AV DE TREVLIGASTE ARTIKLAR JAG LÄST PÅ LÄNGE.

Rika människor i flera länder, vill betala mer i skatt =)

Det började med en man i USA...

"Rika tyskar vill betala mer i skatt

Allt fler rika säger sig vilja vara med och bidra mer till sitt lands skraltiga finanser. Nu ansluter sig rika tyskar till rörelsen som vill betala mer i skatt.
Först ut bland de superrika som bett om att få betala mer i skatt var den amerikanske miljardären, Warren Buffet. Därefter hakade Liliane Bettencourt, Frankrikes rikaste kvinna, på tillsammans med 15 andra multirika fransoser och begärde att få hjälpa till att få ordning på Frankrikes finanser. Frankrike har också beslutat att införa en miljonärsskatt. "

Undrar när de rika knösarna i Sverige tänker erbjuda sig att betala mer i skatt ???

Ni kan läsa hela den trevliga artikeln ur dagens Svenska Dagbladet, HÄR. 


Fast med tanke på vilka rika snålkorvar vi har här i landet, så är väl chansen ytterst liten, att de här knösarna, ens skulle vilja tänka tanken, på att dela med sig av något, som de lyckats lura av de fattiga arbetarna.
Utopier i allra högsta grad =(


Vi kan i alla fall glädja oss åt att vi har två givmilda herrar i / från vårt avlånga land, som skänkt stora summor till behövande.


Den ena mannen minns jag inte namnet på men han var också en företagare, som gav stora summor till föräldrarlösa haitiska barn, efter den stora jordbävningen som drabbade Haiti och som gjorde ännu fler barn föräldrarlösa.

Det var med stor glädje jag läste om han insatser och det värmde verkligen i mitt hjärta.


I dag kom nästa glädjande besked, om att Ingvar Kamprad har gett Kenyas sörsta uppsamlingsläger, Dadaab,  för svältande flyktingar från bland annat, Somalia, 390 miljoner svenska kronor.

"Ikea ger rekordsumma till svältoffer

Ikea Foundation har beslutat att skänka 62 miljoner dollar, motsvarande cirka 390 miljoner kronor. Pengarna ska hjälpa de flyktingar som befinner sig i världens största flyktingläger Dadaab i Kenya, där många svälter."


Ni kan läsa hela den artikeln fraån dagens Svenska Dagbladet, HÄR.


Den gåvan fick mitt hjärta att värmas extra av de generösa bidraget.
Det är sådant som vi sällan får se i Sverige och det får nog räknas till rariteterna att någon ger bort så mycket till andra som är i stort behov av hjälp.


Tänk om fler skulle kunna vara lite generösare med det de roffar åt sig.
De här tidigare, generösa svenskarna har i alla fall arbetat hårt för att nå dessa mål och inte plockat till sig direkt ur statskassan från skattebetalarnas inbetalda pengar.


Tja, vi får väl se om det finns fler av samma kaliber här i Sverige eller om det bara var i de andra länderna det fanns, så generösa männsikor med intelligens och ansvarskänsla.


Ni får ha det så gott.


Kram Maritha.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook