DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

måndag 29 augusti 2011

DEMOKRATI I SYRIEN OCH LIBYEN ?

Nej, jag skulle knappast tro det =(

Det kommer att bli som det blev i Egypten och Tunisien, där det inte råder demokrati eller mänskliga rättigheter.
Muslimska Broderskapet har för mycket att säga till om och skulle aldrig låta det hända.

Det märkliga är att i Syrien, så har FN sagt att de vill undvika att lägga sig i, då de befarar att landet kommer att falla under Muslimska Broderskapet, som är mycket hårdaföra islamister =(

Men nu har FN sagt sig vara beredda att ingripa om deras president inte upphör med våldet mot folket.

I Libyen har man däremot inte haft några invändningar mot att Nato ingripigt och det är mycket märkligt anser jag, som inte ger mycket för dessa rebeller.

Kadaffi har inte varit den dåliga ledare som alla , inklusive jag själv, har trott tidigare.
Han har sett till att inge svälter i Libyen och att han bidragit med mycket stöd de hans folk blivit arbetslösa och där har inte tidigare funnits några sharia lagar men det lär det bli nu.


Han har också sett till att hjälpa sitt folk med pengar, så att de har råd att gifta sig och att han ser till att de får hus att bo i med samt bil så de kan ta sig dit de behöver.
Min man har själv bott i Libyen och arbetat där och vet hur människorna har det.

Svarta har haft möjlighet att arbeta och får arbetstillstånd där med.

Hur det kommer att bli i fortsättningen, är något som alla i Europa verkar tro att de vet redan men dessvärre tror jag att det kommer att bli likadant som med Egypten .


Här kommer ingen demokrati att införas men det kommer med all säkerhet bli sharia lagar och mycket hårda regler i det mesta.

Det blir till att vänta och se hur det kommer att bli men glöm inte, vad jag skrivit när ni får se de resultaten,  i både Syrien och Libyen.

Så här stod det i dagens ledarartikel i Aftonbladet : 


"   Publicerad: 2011-08-29
Spårar ur Läget i Syrien är oroligt då över 2 200 människor dödats. På bilden är det egyptiska demonstranter som tidigare slogs för sin frihet – något som gett ett eko i arabvärlden. Foto: URBAN ANDERSSON

Syrien kan bli en demokrati

29 AUGUSTI 2011. Syrien
Två gengångare har från början hemsökt medias rapportering från den arabiska våren. Det är våldnaderna efter revolutionen i Iran 1979 och Berlinmurens fall 1989.
I Iran störtade ett brett folkligt uppror monarkin. Shahen av Iran, Mohammad Reza Pahlavi, avsattes. Under en period fanns möjligheten till demokratisk utveckling. Men en hårdför grupp islamister under ledning av Ayatollah Khomeini fick överhanden och införde en egen form av diktatur med religiösa förtecken. "

Läs hela artikels/ledaren i Aftonbladet, HÄR.

Vi får hoppas på det bästa men vara beredda på de värsta.

Ha en god fortsättning på söndagen.


Kram Maritha.
 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook