DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

lördag 27 augusti 2011

SLOG VAD OM NÄR DEN GAMLA DAMEN SKULLE DÖ ?????

Så kan det gå, när privatiseringen "är på".

När man slår vad om något så bedrövligt och sedan gör narr av den gamla damen när hon sedan "gått bort".
Hela systemet vi har i dag, är så sjukt.

Vårdpersonal som inte har någon som helst sjukvårdsutbildning och ska ta hand om sjuka människor ????
Jag kan försäkra er alla att de som har råd, inte kommer att få den här sortens "vård", utan betalar bättre än vad vi andra kan och får därmed en god kvalité på sin vård.

Mycket orättvist mot både personal och sjuka samt de äldre som blir helt utlämnade till andras, förhoppningsvis, goda vilja eller som i så många fall, som liknar det här, till andras ovilja =(
Det är den sorgliga baksidan av den "fantastiska" privata konkurransens pris som vi icke bemedlade får beta för.

Men, det är som det brukar vara och alltid kommer att förbli.
Det är skillnad på skit och pannkaka !

Snart är vi till baka till ruta ett igen som startade när min mormor var ung och de slogs för arbetarnas rättigheter och nu har de eminenta borgeliga partierna slagit undan benen på arbetarna, än en gång och nollställt den statliga trygghet vi en gång arbetade upp för att alla skulle få det bättre =( 

"Personal sparkad efter vad om döende

Anställda på ett äldreboende i Växjö kommun slog vad om när en äldre dam skulle dö. Efter dödsfallet hånades den avlidna med en sorts teaterscen vid den döda kroppen, som man försökt sätta solglasögon på. Nu har en fast anställd person och två timanställda fått lämna sina jobb hos Attendo, som driver äldreboendet. Kommunalfacket hade inga invändningar, skriver Smålandsposten."

 Läs hela artikeln från dagens Sveska Dagbladet, HÄR.


 Ett helt rätt beslut men tyvärr kommer det att ske igen och igen, så länge som man inte tar bättre reda på människors förmågor och drar ner på personalstyrkorna samt betalar skitlöner för hårt, tungt och stressigt arbete, för människor som dessutom inte har vare sig kompetens eller vilja att jobba med människor, som är i behov av vård.

Att man hamnat fel, beror oftast på att man varit arbetslös och uppmanats att söka arbeten inom vården och/eller fått en utbildning man inte ens velat ha eller känt att man passar för heller men det skiter våra myndigheter och våran regering i, tyvärr.

Sorgligt värre och bättre lär det inte bli, förr än våra usla politiker använder de pengar som de stoppar i sina fickoroch plånböcker, till det de var avsedda att användas till.

Ha en trevlig lördag och må så gott.

Kram Maritha.


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook