DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

torsdag 4 augusti 2011

SÅ SMÅ POJKAR, SOM 9 ÅRINGAR KIDNAPPAS AV AL-SHABAB I SOMALIA...

... i det fattiga och svältande Somalia, för att delta i kriget som barnsoldater.

Al-Shabab. det islamistiska extremisterna som vill ta över södra delarna i Somalia och tvingar dessa små pojkar till att kriga för sina syften.
Det är så sorgligt att läsa om dessa stackar smågrabbar som både drabbats av svält men också av att ha kidnappats av dessa samvetlösa islamister, som lär de skjuta andra människor i  stället för att få vara med sina familjer och syskon.

Många försöker att fly och hamnar om de har tur på ett rehabiliteringsläger, som regeringen driver för dessa barn och tonåringar.

"Boy fighters of Somalia warn of Shabab cruelty

 • A malnourished child from southern Somalia cries on his mother's lap, at a refugee camp in Mogadishu, Somala, The United Nations says famine will probably spread to all of southern Somalia within a month and force tens of thousands more people to flee into the capital of Mogadishu.(AP Photo/Farah Abdi Warsameh)
  A malnourished child from southern Somalia cries on his mother's lap, at a refugee …
 • In this photo of Wednesday, July 27, 2011, nine-year-old Liban Mohammed sits in a government-run dormitory room in Mogadishu, Somalia. Liban is among more than 160 al-Shabab fighters who have defected to the government's disarmament and rehabilitation program this year. Many of the fighters are teenagers. Liban worked as a spy for the militants. (AP Photo/Jason Straziuso)Ett undernärt barn från södra Somalia gråter på sin mors knä, i ett flyktingläger i Mogadishu, Somalia, säger FN hungersnöd troligen kommer att spridas till alla delar av södra Somalia inom en månad och tvinga tiotusentals människor att fly ut i huvudstaden Mogadishu. (AP Photo / Farah Abdi Warsameh)

   

      
  I denna bild av onsdag, juli 27, 2011, sitter nio-åriga Liban Muhammed i en statligt ägd sovsal i Mogadishu, Somalia. Liban är bland mer än 160 al-Shabab som har hoppat av till regeringens nedrustning och rehabiliteringsprogram i år. Många av kämparna är tonåringar. Liban arbetade som spion för militanta. (AP Photo / Jason Straziuso)
  Mogadishu, Somalia (AP) - Den tidigare al-Shabab fotsoldater tilldelas en grå cement bostäder blocket är unga - för unga. En är bara 9, men de var verkställare av hårda påbud från militanta islamister som hindrar tusentals somalier från att fly hungersnöd.Associated Press fått sällsynt tillgång till den tidigare soldater i en regering rehabilitering anläggning i Mogadishu i förra veckan, ger en unik inblick i förhållandena på al-Qaida-kopplade grupp vars närvaro i stora delar av Somalia är stymieing internationella insatser för att tillhandahålla katastrofbistånd. Miljontals riskerar svält bland Somalias värsta torkan på 60 år.FN förklarade tre nya regioner i Somalia svält zoner på onsdagen och sade att krisen sannolikt kommer att spridas över alla delar av södra Somalia under de
  In this photo of Wednesday, July 27, 2011, nine-year-old Liban Mohammed sits in a …
FN förklarade tre nya regioner i Somalia svält zoner på onsdagen och sade att krisen sannolikt kommer att spridas över alla delar av södra Somalia under de kommande veckorna. Att få bistånd till landet har varit svårt eftersom al-Shabab kontrollerar mycket av landets mest desperata områden.

Den hårdföra militant grupp rekryter rutinmässigt unga tonåringar, kidnappning dem från skolor och med våld ta bort dem från hem. Förra veckan tre tonåriga soldater kapitulerade till Afrikanska unionens militära kraft under en militär Offe "

Säg sedan inte, att islamister är trevliga eller oskyldiga till det jag försöker att förklara för er med mina inlägg om islamister.
Läs gärna hela artikeln från Yahoo News & Associated Press,  HÄR.
Jag har inte sagt att muslimer i stort gör sådana här saker men det är alldeles för många av dessa extrema islamister som brer ut sig och tränger sig närmare och närmare våra "revir" och de kommer att göra det tuffare för oss alla vad det lider.
De finns redan i hela världen i dag och inte bara i sina arabiska hemländer.
Snart kommer det krav på att få införa sharialagar i vårt land, tro mig.

Det har redan hänt i Danmark att de krävt att få göra det där.
Imamer är helt i linje med dessa krav med och de vill gärna se att det blir så i hela landet med.

Jag läste förra året om en ung kvinna i Rinkeby, som ville ha en danstillställning för sina vänner och hade hyrt en lokal i centrum men alla som ville gå dit blev stoppade från att komma in av dessa islamister som bor där.

De har även lyckats med att komma med i kommunstyrelsen i Rinkeby och planerar att göra Rinkeby till ett "kalifat" med sharialagar och med ett helt eget islamskt styre.
Låter det kul ???

Inte i mina öron i alla fall.
Absolut inte.
Jag önskar bara att ni vaknar upp ur er sömn och börjar förstå, att det inte handlar om att jag skulle vara rasist, för det är jag inte men jag vill att vi ska behålla vår kulur och inte bli styrda av några islamister som gör livet otrevligt för alla.

Kom igen och se vad det handlar om i stället för att ösa ur er en massa dumheter om rasism.
Jag blir så trött att höra om dessa dumma saker.

Se bara hur de gör i Thailand, där de trängt sig in och tagit över tre provinser och dödar folk på alla samhällsnivåer, utan urskiljning.
Över 4000 människor har sedan 7 år tillbaka blivit avrättade av dessa islamister för att de ville göra om dessa provinser till sina egna "kalifat".

De har "utrotat" massor med buddister, både poliser, lärare och helt vanliga budistfamiljer.
Det är inte så jag vill att det ska gå i Sverige eller något annat land heller, förstås.
I Nigeria gör dessa islamister precis likadant.
De har fått igenom sharialagar i tolv stater där och där skär man handen av de som stjäl eller snattar och dödstraff innebär att man skär halsen av "brottslingar" som man anser ha gjort brott som de tycker ska bestraffas med döden.
Där har man slaktat så många kristna, för att de är just kristna.
I Australien har man försökt att få igenom krav på att ALLA kvinnor skall bära sjal över sina huvuden ???


Även de australiska kvinnorna????
Om det inte är att tvinga på andra sin kultur och "religion", så vet jag inte vad det skall heta.

Om folk kunde sluta att blunda för detta och i sället se vad som händer runt om i världen i dag, så skulle det kunna förhindra mycket.
Man ska ta seden dit man kommer, tycker jag och det tror jag att vi alla tycker men inte islamister.
De vill att vi ska acceptera hur de vill leva och det ska ske på vår kulturs bekostnad.
Jag tycker inte att det ska vara så.

Eftersom vi har byggt upp vårt land, så tycker jag att vi har rätt att välja att få behålla vårt land och vår kultur men det kommer inte att bli så, tro mig.

Nåja, ni får alla ha det så gott ni kan.

Kram Maritha.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook