DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

måndag 20 juni 2011

VARGJAKTEN KANSKE KAN STOPPAS I SVERIGE.

Licensjakten på varg, som regeringen godkände fran ar 2010, kanske kan stoppas av EU =)

Ingen blir gladare än jag, om de kan se till att det blir stopp för jakt på vargar.
Jag var mycket besviken, när jag hörde om att man lät införa jakt på vargar, särskilt med tanke på hur liten vår vargstam var och fortfarande är.

När man första gången tillät jakten, var det, sa man, för att låta forskare få undersöka de skjutna vargarna, för att se om det fanns inavel i stammen och den undersökninge gjordes och man kom fram till att någon inavel inte förekom alls, i stammen.
Därför var det mycket märkligt att man ytterligare en gång tillät jakten, utan rimlig anledning.

Det var förbaskat illa gjort och upprörde mig mycket.
Många har anmält jakten till EU, som nu kommer att ta stallning i frågan och det blir nog stopp för jakten om de får bestämma och det skulle glädja mig mycket.

Vargar har varit fridlysta i vårt land under många, många år och under den tiden hade vi inga vargar alls men sedan de kommit tillbaka, så vill man plötsligt införa licensjakt på de lilla stammen som nu finns och det är inte klokt hur korkade beslut som den här regeringen har lyckat driva igenom.

Jag ser fram emot att det blir totalstopp på jakten och att människor får se till att ta hand om sina "husdjur " bättre i stället för att skjuta vargarna.

Låt djuren som lever i skogarna, få vara ifred och ge vargarna en chans att äta de djur som jägarna skjuter, så kan vi alla låta den naturliga naturkedjan få gå runt, utan inblandning av människor, som helst vill göra det så enkelt som möjligt för sig.

"EU kan stoppa vargjakten

EU-kommissionen sätter sannolikt stopp för ännu en licensjakt på varg. Går Sverige vidare med ytterligare en vargjakt, kan kommissionen begära att EU-domstolen ogiltigförklarar beslutet, vilket måste respekteras av svenska regeringen.
För miljöminister Andreas Carlgren var torsdagens yttrande från EU-kommissionen om den svenska vargpolitiken ett oönskat brev på posten. Men miljökommissionär Janez Potocnik hade valt tidpunkten väl.
Nu har svenska regeringen två månader på sig att än en gång förklara hur licensjakt på en strikt skyddad och hotad art rimmar med EU:s miljölagstiftning. Efter det avgör Janez Potocnik om han ska dra Sverige inför EU-domstolen eller inte. Om en stämning lämnas in kan domstolen besluta att Sverige inte får fortsätta med vargjakten.  "

Ni kan läsa hela artikeln fran dagens Svenska Dagbladet, HAR.

Ha det så gott denna måndagskväll.

Kram Maritha. 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook