DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

söndag 26 juni 2011

FOLKPARTIET VILL AVSKAFFA FORTIDSPESION...

... eller aktivitetsersättning, för unga och ungdomar.

De Handikappades Riksförbund, DHR, är oroliga för den grupp som kommer att hamna i kläm och som ÄR i behov av detta stöd.

Som i de fall med vuxna handikappade och sjuka, kan det bli samma elände för dessa unga människor, som absolut INTE HAR någon möjlighet att kunna utföra ett arbete.


Alltid blir det någon som hamnar i kläm, med svåra och omöjliga resultat att försöka klara av rå på =(

Dessa politiker har inga som helst aningar om vad de ställer till med för de som verkligen är i behov av sitt aktivitetsstöd och frågan är om de verkligen bryr sig om det.


Huvudsaken verkar snarare vara, att få fast dessa som kanske oskäligen fått sitt aktivitetsstöd, på bekostnad av de som är helt beroende av dessa stöd, för att överleva.

Så blir det när man har ett gäng med rika borgarbrackor, som aldrig blir nöjda med vad det redan har och som aldrig har behövt känna av hur det känns att behöva stå ansikte mot ansikte med dessa omöjliga beslut, som omöjligör deras liv.Snart finns det endast bara bra hjälp, för de som kan betala för sig och resterna lämnas åt de som inte kan kosta på sig något alls.
Kul val att stå inför.


De som inte arbetar, tillhör som bekant det "utanförskap " , som vårat " nya arbetarparti " har skapat åt oss. som är sjuka.


"FP vill avskaffa aktivitetsersättning

Folkpartiet vill avskaffa förtidspension för unga och ställa högre krav på den som har arbetsförmåga. Handikappförbunden är rädda att unga ska bli utan ersättning.
Aktivitetsersättningen, förtidspension för unga, ska avskaffas helt och ersättas med nya system, enligt ett nytt förslag från Folkpartiet. Den som har arbetsförmåga ska föras över till Arbetsförmedlingen. "

"Vad gäller saken?

Aktivitetsersättningen ges till unga mellan 19 och 29 år, som inte kommer att kunna arbeta heltid på minst ett år på grund av sjukdom, skada eller funktionsnedsättning.
Den som har förlängd skolgång på grund av funktionsnedsättning kan också få aktivitetsersättning. I den här gruppen finns den stora ökningen. I dag har omkring 26 500 förtidspension. Varje år nybeviljas cirka 6 000 aktivitetsersättningar.  "

Läs hela artikeln, i dagens Svenska Dagbladet, HÄR.

Ha en skön fortsättning på söndagen.

Kram Maritha.


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook