DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

torsdag 23 juni 2011

SA BLEV EN INDONESISKA AV MED HUVUDET...

... i Saudi Arabien.


"Indonesia to stop sending maids to Saudi over beheading

Indonesien har beslutat att sluta skicka pigor till Saudi efter halshuggning AFP - En indonesisk aktivist demonstrerar utanför den saudiarabiska ambassad i Jakarta. Kvinnan håller ...
- Ons Jun 22, 11:31 ET

Jakarta (AFP) - Indonesien kommer att avbryta skicka inhemska medhjälpare till Saudiarabien efter halshuggningen av en piga som dömts för mord på sin saudiska arbetsgivare, sade en minister på onsdagen.

"Den indonesiska regeringen har beslutat att införa ett moratorium för att skicka anställda till Saudiarabien", var arbetsmarknadsminister Muhaimin Iskandar citeras av statliga nyhetsbyrån Antara som att säga.

Rapporten innehöll inte ytterligare detaljer, men lokala medier visade flytten var att den inhemska arbetare, som utgör cirka 70 procent av de 1,2 miljoner indonesiska arbetare i Mexikanska staten.

Upphävandet träder i kraft den 1 augusti och kommer att förbli tills den saudiska regeringen går med på att underteckna ett Memorandum of Understanding (MoU) för att skydda indonesiska arbetstagarnas rättigheter, sade Iskandar.

Parlamentet på tisdagen uppmanade regeringen att sluta skicka arbetare utomlands utan avtal för att garantera deras rättigheter, samtidigt som viktiga medlemmar i president Susilo Bambang Yudhoyono kabinett har tvingats lämna över den ihållande missbruk av indonesiska migrerande arbetstagare i utlandet.

Saudiarabien bett om ursäkt tidigare onsdag för att inte informera Indonesien om lördag halshuggning med svärd av migrerande arbetstagare Ruyati binti Sapubi, 54, medan Jakarta formellt protesterat till Riyadh över avrättningen.  "Läs hela artikeln, från Yahoo News, HÄR.

Det sorgliga med dessa stackars människor, som kommer från Asiatiska fattiga länder, är att de allt som oftast inte ens har ett människovärde när kommer till dessa arabländer, utan hålls inspärrade och får inte ha kontakt med yttervärlden eller ens kontakta sina hemländers konsulat eller ambassader (tror jag det, med tanke på vad de utsätts för av dessa så kallade
" arbetsgivare " ) , utan hålls i fångenskap, som djur och det kan pågå i flera år, utan att dessa kvinnor ges någon som helst möjlighet, att ta sig i från sina  "arbetsgivare  ". 

De utnyttjas ofta också, som sexslavar och det gör ju knappast saken bättre.
De asiatiska kvinnorna, som reser till arabvärlden, hoppas på att kunna få ett arbete, så att de ska kunna skicka hem lite pengar till sina svältande familjer.

Det är grymt att behöva hamna i dessa, av alla länder, där männen inte ser något värde i kvinnor och behandlar de där efter. 

Det var skönt att läsa, att de indonesiska myndigheterna ända har reagerat på det som skett och vidtagit åtgärder för att hjälpa sina medborgare, som tvingats söka arbete i andra länder, för att få ihop till familjens levebröd.


Så är det när man har sharialagar i länder där islam råder.
Otur, om man skulle vara oskyldig, till det man döms för.
Den här kvinnan hade med all säkerhet anledning att ta livet av sin så kallade arbetsgivare, tyvärr.


Ha en trevlig torsdag.


Kram Maritha.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook