DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

måndag 20 juni 2011

AP-fond som lanat ut vara pengar till Grekland.

Vad bra att vart land har lyckats med konsstycket att lana ut pengar fran var tredje AP-fond till Grekland, som redan haft sa mycket problem med sin ekonomi och  nu ater igen, star dar med en annu samre ekonomi och formodligen blir forsatt i konkurs.


"AP-fond har lånat ut miljarder till Grekland

En grekisk statskonkurs kan bli en dyr historia för svenska pensionssparare. Statliga Tredje Ap-fonden äger grekiska statsobligationer till ett värde av nära tre miljarder kronor, papper vars värde riskerar att rasa dramatiskt i värde om landet tvingas ställa in betalningarna.
Klockan tickar för Grekland. På måndagen sköt EU:s finansministrar upp beslutet om ytterligare en utbetalning av nödlån till Grekland på 12 miljarder euro. Grekland behöver desperat pengarna, annars tvingas landet kasta in handduken i mitten av juli och kan inte längre betala räntor på sin statsskuld. Men EU vill först se att det grekiska parlamentet godkänner ett omfattande besparingspaket innan nya räddningslån betalas ut."  
Kul att lasa om hur fantastiskt duktiga de ar i Sverige pa att tanka efter i stallet for att tanka innan, som man ska gora.

Sa vi far val se vad det kan bli over nar allt ar " over " men sorgligt ar det att se hur illa stallt det ar aven pa den kanten i Sverige.

Ni kan lasa hela artikeln i dagens, Svenska Dagbladet, HAR.


Vi far val halla tummen for att inte allt gar upp i rok.


Ha det sa gott.


Kram Maritha.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook