DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

tisdag 21 juni 2011

FORTSÄTTNING PÅ "HEDERSMORDET" I HÖGSBY.

Föräldrarna nekar fortfarande till att ha varit de som mördade Abbas, på grund av att han och dottern ville gifta sig.


Var hedern kommer in i det hela är en stor gåta för mig. 
Något så vidrigt som att ta livet av någon och på det sättet som mordet utfördes med den fruktansvärda misshandel som utfördes innan Abbas dog.


Vidrgt att ta med sig den kulturen hit till Sverige.
Där är myndigheterna usla på att delge de som kommer hit, hur vi ser på sådana här brott och att dessutom inte kalla det för vad det faktiskt är, ett kallblodigt väl planerat mord, som ska och borde ge högsta straff.


Jag kan förstå att man i Indien vill införa dödsstraff, för dessa brott.
Tar man nägons liv och skyller på sina barn, till råga på allt, så är det knappast någon större chans att tro att dessa människor kommer att ändra sin inställning till brottet/brotten.


Sjukt att man kan bli så inskränkt i en kulltur/religion att man inte ska kunna fatta sunda och mänskliga beslut, som inte innefattar att ta andras liv.


En undersökning gjord på pakistanier i England, visade på att ca 50 % av de som kommit över från Pakistan till England har så mycket inavel i släkten att de lider av både mentala störningar och andra handikapp, så där finns kanske förklaringen men det är ingen ursäkt för brotten.

"Åklagaren yrkar på livstid
KALMAR. I dag hölls slutpläderingarna i hovrätten om hedersmordet på Abbas Rezai 2005 i Högsby.
Åklagaren yrkar på livstids fängelse för de åtalade föräldrarna.
Dom meddelas den 5 juli.

Sonen pekar ut föräldrarna som mördare – föräldrarna pekar ut sonen som den skyldige i den uppmärksammade rättegången om hedersmordet på Abbas Rezai, 20.
I dag avslutades rättegången. Åklagare Kerstin Eriksson inledde sin plädering med en blick tillbaka till förra hovrättsdomen.
– Omständigheterna att någon utomstående kan ha deltagit är undanröjda, sade hon.
Anledningen till att föräldrarna frikändes förra gången var att sonen tog på sig ansvaret, menar Kerstin Eriksson och beskriver hederskulturen i familjen.  "Läs hela artikeln, från dagens Expressen, HAR.

Ha det så gott.

Kram Maritha.


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook