DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

tisdag 14 juni 2011

"HEDERSMORDET" I HÖGSBY.

Bara jag hör ordet, mår jag illa.

Var finns  " hedern "  när man kan utföra ett så fruktansvärt brott mot någon, vare sig det är ens dotter eller dotterns pojkvän. 
Att man som förälder dessutom använder sonen som  " redskap " och den som ska få ta på sig brottet ensam, är bara det i sig självt så sjukt.

Kallblodiga mord, är kallblodiga mord och är de dessutom planerade så finns det inga som helst ursäkter och jag är trött på att höra det kallas för något, som över huvud taget INTE har med heder att göra.

Ny prövning i målet, där sonen tog på sig hela skulden för brottet men där det tydligen var föräldrarna som var de skyldiga och nu finns det också vittnen till hur det hela var upplagt och planerat.

Det tar faktiskt hedern av vårt ord   "heder " och vad det faktiskt står för.
Som när ungdommar fått för sig att tro att ordet respekt, skulle ha att göra med att man är rädd för någon????


Var finns skolan när det gäller svenska språket och dess bruk av vårt språk och var finns vuxenvärlden som inte sätter stopp för ordanvändningen, som gör det enklare att förklara dessa brott, som faktiskt borde kallas för vad det de är, kallblodiga planlagda mord.


Hur är man funtad som förälder när man så kallblodigt kan avrätta sina döttrar eller deras pojkvänner, utan annat än i ett så kalla "heders" -syfte ????


Livstidsdomar maste bli skarpare och längre.
Något annat som absolut måste läras ut när dessa människor kommer till vårt land, är att vi INTE, varken kan eller ska tolerera att man beter sig så i vårt land och att då hör man inte heller hemma här om man inte kan lära sig att följa våra regler och lagar.


Jag sörjer verkligen dessa unga flickor och kvinnor, som inte är vatten värda i sina föräldrars, syskons eller släktingars ögon.
När ska våra svenska myndigheter och lagar se till, att sådana här saker absolut inte ska få förekomma här i landet.


Den svenska flatheten är riktigt otäck i sitt sätt att bete sig den med.
Dessa människor ska inte bo här alls utan återbördas till sina hemländer, där det kanske är tillåtet att göra sådana här saker men de ska absolut inte få stanna i Sverige efter avtjänade straff.


Det måste bli tillåtet att ta i från  svenska medborgarskap som förvärvats här, när sådana här brott begås.
Svenska myndigheter och lagar måste ses över, för alla dessa unga flickors skull.
Sådant här ska inte alls få förekomma här i Sverige och de måste bli slut pa detta "daltande" med liknande brott.


Kan man inte och vill man inte följa de lagar vi har, så bör man, ha förverkat sin rätt till att bo här och det måste bli tydligare för dessa så kallade kulturer att inse att vi inte accepterar det här sättet att hantera familjemedlemmar eller människor alls.


Läs hela artikeln i dagens , Svenska Dagbladet ,HAR.


"Hedersmord i Högsby prövas på nytt


Elisabeht Massi Fritz, målsägarbiträde för offrets mamma, anländer till Kalmar tingsrätt.
Elisabeht Massi Fritz, målsägarbiträde för offrets mamma, anländer till Kalmar tingsrätt.
Foto: Paul Madej/SCANPIX
Nästan fem år efter domen ska Göta hovrätt på nytt pröva vem som begick det brutala hedersmordet i Högsby 2005, då en 20-årig man blev knivhuggen, slagen och skållad till döds. 
Alla åhörarplatser i tingsrätten i Kalmar var inte fyllda när rättens ordförande, hovrättslagman Jan Carrik, inledde med att redogöra för den tidigare hovrättsdomen i målet från juni 2006. Då fälldes den nu 23-årige sonen i familjen, medan föräldrarna friades. Nu är föräldrarna åter häktade för mordet, efter beslut i Högsta domstolen. "

Ha det så gott ni kan i dessa tider av eländen.

Kram Maritha.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook