DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

måndag 27 juni 2011

VÅRDINSATSERNA BLIR ALLT BEDRÖVLIGARE.

Även ambulanspersonal lämnar sjuka i sticket.

Som om det inte räckte med att man inte alltid får ambulans, när man behöver, så gäller det samma med ambulanspersonalen.
Flera fall ligger hos Socialstyrelsen för utredning och det handlar om ambulanspersonal, som nekat folk att åka med, på felaktiga grunder.

I några fall har patienter dött av att inte få komma under behandlig.
Bland annat en man som i berusat tillstånd, ramlade flera gånger och slog i huvudet men där ambulanspersonalen i stället för att ta mannen till sjukhus, lät polisen sätta mannen i arrest och han hittades död i cellen, morgonen därpå.


Mannens syster tycker, precis som jag själv gör, att även en berusad har rätt till samma vård som alla andra men det är i och för sig inte så längre att alla andra får den vården heller, visar det sig, när man undersöker vad som händer och då ställer jag mig i alla fall frågan igen, "Är det skillnad på folk och folk" ????


Det är det helt klart i alla avseenden och det gäller i så gott som alla olika situationer.
Har man pengar, så har man makten att bestämma över vad man vill ha och inte vill ha.


Gör du något straffbart och tillhör " fotfolket", så får du ofta ta ditt straff vad du än har gjort men kan du betala dyra advokater, så kan du komma väldigt lindrigt undan och i bland även komma undan helt med det du gjort.


Det är en stor skillnad mellan klasserna i Sverige och klyftorna har ökat kraftigt sedan Göran Perssons tid och under den regering vi har nu .
Skönt för de som redan har, att de får ännu mer men trist för de som aldrig ens kommer att komma i närheten av att få möjligheten att välja.

Det som känns väldigt underligt är, att det är " fotfolket " som jobbar i de här yrkena , som sviker sina medmänniskor genom att neka de bland annat den vård de har lika stor rätt till, som alla andra.

Frågan är om det någonsin kommer att gå att bygga upp vårt land igen och få tillbaka tryggheten för alla grupper i samhället och det lär bli en mycket svår uppgift med tanke på hur mycket som landet tömts på under den här regeringens tid.

Läs hela artikeln från dagen Svenska Dagbladet, HÄR.


"Ambulans lämnar patienter i sticket

Det är inte bara SOS-alarm som ibland nekar personer ambulans på felaktiga grunder.
Även ambulanssjukvården får nu kritik för att lämna svårt sjuka patienter i sticket. Just nu handlägger Socialstyrelsen flera tillsynsärenden

Fakta


Socialstyrelsen utreder för tillfället ett tiotal lex Maria-anmälningar och ett okänt antal enskilda klagomål som alla rör fall då ambulanssjukvården nekat patienter vård.
Utöver de tre fallen i NU-sjukvården i Västra Götaland handlägger Socialstyrelsen även två fall från Region Halland och tre från Region Skåne. Ett av lex Maria-fallen i Skåne handlar om en kvinna med feber. Ambulanspersonalen trodde felaktigt att hon hade influensa. Två dagar senare dog kvinnan.
I Halland handlar ett av fallen om en kvinna med magsmärtor. Ambulanspersonalen bedömde att det rörde sig om vanlig magsjuka. Nästa dag hittade maken henne död i hemmet. "

Sorgligt är att de som drabbats av dessa människors nekande till vård, många redan har avlidit på grund av dessa människor beslut.

Tyvärr är livet inte återkalleligt, som man kanske kunde önska sig och de människor som redan gått bort, har efterlämnat anhöriga som säkerligen sörjer och är förb....e på, hur ofattbart dåliga beslut har gjort att deras nära aldrig kan få möjlighet att fortsätta det liv de en gång levt.

Ha en mycket trevlig fortsättning på måndagen och håll er vid god hälsa, för man vet aldrig när man mister den och vad som då händer.

Kram Maritha.


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook