DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

tisdag 6 september 2011

VARGARNAS EXISTENS TAS ÅTER UPP AV TJURIGA JÄGARE.

Sorgligt att läsa om hur jägarförbundet säger att WWF, Världsnaturfonden trampar på jägarnas utsträckta händer ??

Det är trist att de försökar att inbilla sig själva och WWF,  att de tillhör  landsbygdsbefolkningen, för att få sympatier.

Det är väldigt få jägare från lokalbefolkningen, så där "hugger de i sten" som det gamla ordstävet säger.
Jag känner till en djurägare i värmland, som föder upp får och till och med hon, anser att de som djurägare får ta ett större ansvar för sina djur och inte skylla allt på vargarna. 

Hon blev av med en av sina två tackor men ansåg att om on tagit in de tidigare, som det var tänkt, så skulle det förmodligen inte ha hänt.Jag kan dessutom tycka att om jägarna gav tusan i att skjuta ut så mycket rådjur och älg, så skulle kanske inget av jakten, på vare sig björn, lo eller varg, behövas för då kan ju det naturliga kretsloppet själv ta över, som det var det var tänkt att det skulle göra.

Då blir det kanske licensjakt på jägarna själva i stället.
De brukar som bekant skjuta varandra emellanåt och även sina egna hundar, så det lär väl knappast gå någon nöd på de ändå =)"Vargstriden hårdnar

Konflikten mellan jägarna och miljöorganisationerna om de svenska vargarna hårdnade rejält på tisdagen. I en debattartikel i DN anklagar Jägareförbundets ledning Världsnaturfonden (WWF) för att stampa på jägarnas utsträckta hand. Sandlådenivå kallar WWF utspelet.
I artikeln skriver Jägareförbundet att miljöorganisationerna ignorerar landsbygdsbefolkningen som måste leva med vargarna. "

Ni kan läsa hela artikel från dagens Svenska Dagbladet, HÄR.
Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook