DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

onsdag 28 september 2011

EN GOD NYHET =) FOSTERBARNEN SOM I DAG ÄR VUXNA...

... får äntligen rätt beslut ( för andra gången) och som vi verkligen får hoppas att barn- och äldreministern inte ändrar på, en gång till.

"Vanvårdade fosterbarn får ersättning

Regeringen backar om de vanvårdade fosterbarnen - en ersättning på 250 000 kronor ska betalas ut, uppger regeringskansliet.
Efter ett tre timmar långt möte på onsdagskvällen kom regeringen, representerad av barn- och äldreminister Maria Larsson (KD), överens med S, MP och V om att beloppet ska utbetalas. Datum är inte klart.
De drabbade får också ett erkännande och en ursäkt. "


Hela historien, från det att regeringen fattade sitt första beslut om att ge dessa tidigare fosterbarn en ersättning, på 250.000  har varit en enda lång skandal.

Vad är 250.000 att tjafsa om, när vi redan vet att vår regering är duktiga på att låna pengar till annat som man absolut inte lånar till och som i det fallet jag tänker på, handlade om skattesänkningen, som man tog ett lån för att kunna klara av.

Det hade varit duktigare att se till att behålla de statliga bolag som under deras inledande regeringstid började att gå riktigt bra och gav goda inkomster till statskassan och därmed också till alla löntagares och arbetslösa med flera´s bästa men det gjorde man sig naturligtvis av med, som med så mycket annat som var lönsamt.

Nå, hur som hels är det i alla fall med glädje jag läste det här i dagens Svenska Dagbladet i dag.
Vill ni läsa hela artikeln så kan ni göra det,  HÄR.

Ha det så bra.

Kram Maritha. 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook