DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

söndag 18 september 2011

IRANSK FREDSPRISTAGARE KOMMER TILL UPPSALA.

Hon heter Shirin Ebadi och är advokat och har varitkt aktiv och deltagit i flera debatter angående mänskliga rättigheter i sitt land  och därför fått sitta fängslad, flera gånger.

Lite märkligt att man i den ena stunden kallar en del muslimska länder, som till exempel Iran, att de drivs av konservativa islamister men i nästa stund är de när de utför terrordåd extrema och eller radikala islamister och kallar de också för terrorister.

Hela Iran är extremt och hyser också en massa, extrema som vi kalla de, terrorister  av samma extrema slag som regeringen.
Det bor också människor som inte alls har den här extrema synen på islam och som är muslimer men de har inget att säga till om i Iran, så länge styret är detsamma.

En del av dessa fridsamma muslimer har vi fått som asylsökande i Sverige och de gör ingen skada men dessa är inte de enda vi fått hit, för vi har också fått med terrorister eller ska jag kalla de, konservativa =) som inte alls har några fredliga syften och också utgör en hotbild för de som flytt från Iran, för sina liv.

Regeringen brukar skicka ut förtäckta hot till dessa som har flytt och säger där att de vet vart de bor i Sverige och det är inte kul.


De "konservativa" står alla för exakt samma åsikter som koranen förespråkar.

Alltså det motsatta till detta, "Demokrati, liket inför lagen,religionsfrihet och lika rättigheter för kvinor och barn som de har för männen".
 
Jag blir förvånad när jag läser de här artiklarna som handlar om muslimer för det alltid ett trippande på tå när vi kommer dithän.

Precis de här sakerna är det som står i koranen och som gäller alla muslimer och det är många fler än vad vi inbillar oss som följer den helt och fullt och jag kan garantera  att de inte vill ha de här bitarna med eftersom att det ger männen en mycket stor frihet att göra som de vill när inte kvinnan får komma till tals.

Det här sättet att leva, är det som koranen strävar efter att uppnå i alla länder och som självklart imamer måste följa.
Ett av stegen i den riktningen, är deras sharia lagar, som vi säkerligen snart kommer att bli tillfrågade om att de kan få införa.

" Iransk fredspristagare till Uppsala

Den iranska juristen Shirin Ebadi, Nobels fredspristagare 2003, kommer till Uppsala universitet den 8 oktober för att tala om mänskliga rättigheter."
 
Läs hela artikeln ur dagens Svenska Dagbladet, HÄR.


Det är så här som vi vill att det ska vara i vårt land men det kommer det inte att förbli, tyvärr om vi inte sätter ett stop för det.

1.Hur kan det dessutom komma sig att våra politiker tycker att det är OK med en religion som tillåter män att ha fyra fruar och som dessutom kan producera i stort sett hur många barn som helst ( en del män försöker att "snirkla sig förbi" våra lagar med att säga att de har adopterat barn från någon släkting och då kan i själva verket röra sig om en barnbrud, som de gift sig med =( och som de dessutom kommer att få barnbidrag för ).

2.Att de inte alls vill ha mänskliga rättigheter är inte heller något nytt och det är också märkligt att våra politiker godkänner att det är så ställt i islam och har klart stöd i koranen??Vi som ju faktiskt som land har skrivit under FNs stadgar för mänskliga rättigheter.

Hur går det ihop ????

3.Kvinnor har inte samma värde som en man, utan är bara värda hälften enligt koranen.
Hur kan politiker få det att överensstämma med våra lagar och sätt att se på kvinnan, för att inte tala om hur dessa män ser på västerländska kvinnor med nedlåtande blickar eller i bland med blickar av ohöljd åtrå och vi som västerländska kvinnor har förmodligen ett ännu sämre värde då vi anses vara lössläppta. 
Hur kul är det för oss som är kvinnor i väst ????


4.Demokrati är absolut inte något som regeringarna som är muslimska och "konservativa" vill höra talas om alls =(
Så "byebye" med det också.
Hur ska regeringen ställa sig till det??? Intressant.


5.Religionsfrihet ?????? Det kommer aldrig att ske bland muslimer som följer koranen. Där finns dessutom nedtecknat varför man ska döda oss kristna men särskilt judar .
Är det så vi ska ha det i framtiden här i Sverige ?
Med tanke på hur många barn de sätter till världen så blir det ingen svårighet för de som är "konservativa" att ta över inom en inte allt för lång framtid.


När vår regering pratade om att ha parallella samhällen ???
Varför ska vi ha det ?????
Duger inte vårt samhälle till dessa människor, så kan jag inte se varför de bestämt sig för att invandra hit alls.

Våra skattepengar duger i alla fall och då tycker jag att man ska försöka att ta seden dit man kommer. 
Samma för de som för oss om vi flyttar till deras länder. 

Ska inte ALLA olika invandrares religioner, som flyttar hit få sina egna parallella samhällen de med ?? 
Annars blir det väldigt orättvist =(

Usch vad jag blir trött av allt detta daltande med islam.

Ska vi inte skänka bort en bit svensk mark till de med så de kan starta sitt egen kalifat med, som de så hett eftertraktar och där svenska myndigheter inte har ett skvatt att säga till om alls ???
Kanske Skåne kan passa de bra ??


Min mormor brukade säga att "Hur man än vänder sig så har man ändan där bak".
Hur man än vrider och vänder på koranen så står det lik förb....t samma sak i den. 

Varken mer eller mindre.

De borde vara politikers skyldighet att läsa den och ta reda på vad den säger innan man lovar dessa "konservativa" guld och gröna skogar.
Det har de i och för sig redan i dag, då de gör som de vill med det mesta och där de kan hänvisa till koranen om vi skulle protestera.

Parallella samhällen skulle absolut passa de här människorna som handen in handsken och då har de samtidigt uppnått ett av sina främsta mål, tyvärr. 
Men med ett ganska torftigt intellekt som regeringen tydligen består av, så är det säkert svårt att förstå vad de/islam ställer till med.


Jag hoppas verkligen att det snart kommer ett uppvaknande innan
det är alldeles för sent att rätta till det som väntar oss runt hörnet.


Ha en trevlig fortsättning på söndagen.


Kram Maritha.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook