DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

söndag 11 september 2011

EHEC-KRITIKEN ÄR BERÄTTIGAD, DÅ DET FINNS HJÄLP...
... men den tas inte fram, då det behövs pengar till att få den att sättas in och det är mycket dåligt.

Hade det inte funnits lösningar så borde det ha skapats.
Nu finns det redan en lösning framtagen men det måste till en spark i baken på regeringen så att de pengar som behövs tas fram.

Det skulle ha gjorts för länge sedan.
Barn kan  få livshotande skador på njurar och nervsystem och det om något borde väl få regeringet att sätta fart och se till att hjälpen sätts in.

"Ehec-kritiken orättvis enligt Jordbruksverket

Ehecsmittan ökar kraftigt och nu kräver konsumentorganisationer att ansvariga myndigheter skärper insatserna. Samtidigt anser Jordbruksverket att kritiken är orättvis.
–Jag tycker ändå att kritiken är djupt orättvis. Om det finns något land som satsar på att begränsa ehecsmittan så är det vi, säger Bengt Larsson, smittskyddschef vid Jordbruksverket. "

Läs gärna hela artikeln från dagens Svenska Dagbladet, HÄR.

Så den kritiken de fått är helt berättigad och skulle dessutom behövas förklaras, varför man negligerat detta stora problem.

Nu hoppas jag verkligen att det tas fram, de pengar som behövs så att de sjuka får den hjälp de har rätt att få.

Ha en trevlig söndag.

Kram Maritha.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Att det behövs pengar är oftast en ursäkt för att inte sköta sitt arbete. Det behövs inga pengar. Det vore mkt enkelt för jordbruksverket att klassa EHEC som farlig smitta (precis som det är hos människor). Att inte tillåta matproduktion från djur med EHEC eller multiresistenta tarmbakterier skulle snabbt få bort dessa. Jag kan verkligen inte förstå hur man kan tillåta bakterier som räknas som samhällsfarliga och anmälningspliktiga på gårdar för matproduktion.

Absurt att gnälla över pengar när allt man behöver göra att att klassa bakterierna som så farliga de faktiskt är. Att det första åren skulle ha stora konsekvenser för köttindustrin kostar ju inte Jordbruksverket pengar. Förra året hade 35% av nötboskapet i Sverige multiresistenta bakterier. Det är nog få gårdar som skulle få leverera mjölk/kött om reglerna efterföljdes.. Men varför skulle bönderna få ersättning för att ha misskött sina djur så gravt att de utvecklat farliga bakterier?

MS/Maritha sa...

Hej Anonym !Jag ber om ursäkt för att jag missat din kommentar här på bloggen. Ja, när det kommer till politiska beslut är det så gott som alltid pengar det handlar om, dessvärre. Jag håller absolut med dig om att djur inte alls ska få användas till mat och jag trodde i min naivitet att man inte heller gjorde det. Att så görs är även för mig totalt obegripligt och mycket oansvarigt.
Självklart ska bönderna själva stå för det som de själva har åsamkat sina djur. Tyvärr har ju många storbönder för vana att låta sina djur få atibiotika vare sig de är sjuka elller friska, "ut i fall att" ?? Vilket också leder till att vi alla får brottas med de multiresistenta bakterier vi till slut får.
35% är en mycket stor del av djurbesättningarna och det är inte trevligt att veta att det är så här det går till och att vi konsumenter, i slutändan får betala ett högt pris för detta "låtsas som om det regnar" attityderna, med i värsta fall våra barns liv. Jag tycker att det verkar vara något som de flesta myndigheter och regeringar gör nu för tiden.Sorgligt är det, när det mesta verkar gå bakåt i stället för framåt. Maritha.

MS/Maritha sa...

Hoppsan, såg just att det blev en riktig flopp i mitt svar =/ Jag menade naturligtvis att de sjuka djurren INTE ska få användas till mat =)
Hmmm, så fel det kan bli i bland.
Maritha.

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook