DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

lördag 17 september 2011

ETT BEDRÖVLIGT PEDOFILFALL IGEN .

Så var det dags igen att få läsa det sorgliga nyheterna om en 46-årig man, som under 11 långa år sexuellt utnyttjat och våldtagit en flicka.

Hur i hela fridens namn kan sådant här pågå och under så pass lång tid, utan att någon vuxen lägger märke till att något är galet ???
Det är för mig helt obegripligt.

"Barn utnyttjat i elva år

En 46-årig man i Kalmar län har häktats misstänkt för sexuellt utnyttjande av underårig och våldtäkt mot barn. "Det är så grymt för dessa stackars barn att bli utsatta för detta vedervärdiga brott som ofta begås av någon nära anhörig, då det handlar om så många år.


Det är så sjukt det kan bli och jag hoppas att mannen blir dömd till det hårdaste straffen man kan få för de här brotten.


Läs själva hela den lilla artikeln från dagens Svenska Dagbladet, HÄR.

Återigen, håll koll på era barn så att ni kan hjälpa och avstyra att sådana här saker kan hända över huvud taget.

Prata med barnen om vad som är olämpligt att en vuxen gör med barn, som till exempel att de inte får vidröra barns privata ställen och att få de att känna sig trygga med att de ska kunna berätta för föräldrarna om något sådant här händer de.

Oftast brukar dessa förövare hota barn med att något kommer att hända föräldrar eller andra om barnet säger något till någon och då är det bra om barnen redan vet om det här och att de ska tala om när det händer sådant här, som egentligen aldrig borde på hända alls.


Gör barnen trygga med att kunna prata med vuxna om och när det händer.


En annan sak som jag själv blev medveten om, när mina barn var små, var när det blev så poppis att låta trycka namnet på barnen på deras mössor och andra kläder.

Det slog mig plötsligt, att det för små barn är väldigt svårt att förstå om någon tilltalar en med ens eget namn, att det kan vara en främling och hittar då främlingen på en historia om att han känner deras föräldrar och att de bett honom om hjälp med att hämta barnen då det kan "ha hänt  deras föräldrarna en olycka" (ett av många sorgliga påhitt som dessa sjuka individer lätt använder sig av.

Barn som är små litar oftast mer på någon som känner till deras namn och tänker inte att det kanske står på deras kläder heller, så tänk på det innan ni ger era mindre bar dessa "namnade" kläder.
Bättre att förekomma än förekommas.


Hoppas att ni har användning för rådet men att det aldrig ska behöva hända er barn något liknande .


Sköt om er och ha det så gott.


Kram Maritha.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook