DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

fredag 12 mars 2010

NAKENSKANNING.

Jag tycker att det är bra om vi får en lag för den så kallade nakenskanningen.

Med tanke på de, som försöker att föra med sig olagliga saker, som bomber och annat som inte hör hemma i samband med en flygresa.

Det har hänt alldeles för mycket liknande saker, för att man ska titta bort, när det gäller säkerheten, både ombord på planet och efter att folk har gått igenom tullen och lyckats få med sig olagliga saker.

Kalsongbombaren, själmordsbombaren, var en av de som försökte att spränga ett plan i luften men misslyckades då det inte gick att antända bombmaterialet, som tur var.

Tyvärr är inte turen alltid med i sådana sammanhang och då fungerar nakenskanningen som avslöjar sådana saker.

Detta stod att läsa i dagens Svenska Dagblad :

"EU kan få gemensam lag för nakenskanning

Publicerad: 12 mars 2010, 20.35

BRYSSEL. EU-kommissionen ska ta fram en lag för hela unionen om användandet av kroppsskannrar på flygplatser. Men om den kan träda i kraft är osäkert, eftersom lagen måste godkännas av EU-parlamentet, som i vanliga fall värnar benhårt om person- och integritetsskydd."

Vill ni läsa hela artikeln kan ni göra det HÄR

Det har hänt så mycket som gör att den lagen är bra, om den blir till, för alla .

En del har blivit väldigt upprörda av att behöva genomgå en sådan skanning men det överväder ordentligt, att man kan hitta sådant som inte ska föras med ombord på flygresor.

Det är ju inte direkt något pornografisk man kan se, så därför finns det ingenting som skulle kunna övertyga, i alla fall inte mig, om att man skulle kunna få avstå från en sådan skanning.

Ni får ha det så gott tills nästa gång vi "ses".


Kram Maritha.

2 kommentarer:

Karin sa...

Nakenscanning vore verkligen bra !
Kan inte förstå hur det ska vara integritetskränkande mer än något annat heller !

MS / Maritha sa...

Hej Karin =) Nej jag kan inte heller begripa vad det skulle kunna göra, som skadar de, eftersom att man endast kan se konturer och inga som helst detaljer, förutom saker som finns påklistrade på kroppen och fastknutna däroch det ska ju inte följa med ombord, så jag kan inte heller förstå =/ Hoppas att du haft en skön helg. Kram Maritha.

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook