DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

lördag 13 mars 2010

KVINNOR UNDERLIV OCH DERAS HÄLSA.

Den här artikeln står att läsa i dagens SvD och den tar upp ett viktigt ämne, som i sin tur leder till ännu ett viktigt ämne.

Många kvinnor i världen vet att absolut ingenting om sitt eget underliv och därmed inte om hur sjukdomar yttrar sig, om man får t ex könssjukdomar och cancer.

Det är skrämmande att höra hur det är och att det för de kvinnor som lever i så kallade stängda länder, aldrig får en chans att lära sig något om könssjukdomar, födslar eller aborter.


Girly Comments & GraphicsDe kvinnorna får aldrig ens ta reda på något som rör kvinnofrågor över huvud taget och männen i dessa länder behandlar kvinnor på ett helt annat sätt än vi har blivit lärda.

För mig känns det väldigt medeltida men fortfarande finns det länder som vill behålla dessa levnadssätt och förkastar det sätt vi lever på.

Vi försöker att framhäva kvinnan som något att räkna med i många sammanhang.

I de länder som inte värdesätter kvinnor, är dessa endast någon som bär fram deras barn och som sexuellt objekt och som tar hand om hushållet.

Nu ska man inte glömma bort att även i vårt land och flera västländer, finns det många som inte har"full koll" på sina underliv men borde ha det, för sin egen skull.

Många av alla våra kvinnor och ungdomar har missat en hel del av den kunskap som, förhoppningsvis, förmedlas av skolan av olika anledningar.

Kunskapen är mycket viktig och jag hoppas att fler och fler inser det och att en spegel kan visa på om förändringar skett med ens eget underliv som borde föranleda till en koll hos gynekologen.

Tyvärr är ämnet fortfarande behäftat med en del skamkänslor hos många men det är en lika viktig del som någon annan del av våra kroppar och bör också betraktas som sådan.

Läste för en tid sedan en artikel i en tidning o hur kvinnorna (och små flickor) systematiskt utsattes för våldtäkter av rebellstyrkorna som strider med makthavarna i Kongo.

Det som framkom av artikeln vill jag inte ta upp här men det gjorde mig fruktansvärt upprörd och illamående, över sättet att använda sig av kvinnor och barn för att uppnå politiska mål.

Jag sörjer verkligen med dessa flickebarn och kvinnor som blir utnyttjade å de grövsta.

Även i de strikt islamska länderna beter man sig lika illa med asiatiska kvinnor som kommer från sina egna fattiga länder, för att söka anställning som pigo.

De hoppas kunna försöka hjälpa sina familjer i hemländerna, med att skicka hem pengar till de, men blir utnyttjade som slavar av sin "arbetgivare" både arbetsmässigt men ofta också sexuellt.

En av dessa unga flickor hade hittats utslängd och bortkastad, med båda händerna och fötterna avhuggna.

Sjukt och helt absurt, och dessa islamister vill ta över våra samhällen i västerländerna och göra sig av med oss, som man betraktar som ogudaktiga hedningar (infidels).

Det är självklart viktigt att inse att det är en fara med detta, då dessa män med sina familjer flyttar hit och inte på något sätt flyr undan något hot i sina hemländer och då borde tas på allvar.

Då vi gör det, kallar myndigheter för "Islamofobi", när vi påtalar faran med dessa länders "filosofi och religionsuppfattning" ???

Jag kallar det för, att blunda hårt med båda ögonen och inte vilja se vilka faror dessa islamister för med sig till västvärlden.

Ta er tid att läsa igen artikeln, då den berör oss alla, kvinnor.

"Publicerad: 11 mars 2010, 20.53 i SvD

Har du koll på hur din vulva ser ut?

Vägen till ett fritt och värdigt liv för världens kvinnor går via våra underliv. En bra början är att plocka fram spegeln och bli kompis med sitt eget.

Kvinnors och flickors kroppar har blivit slagfält. Våldtäkt används i stor utsträckning som vapen i krig. I Demokratiska republiken Kongo har fler än 200 000 kvinnor och barn våldtagits under den drygt tio år långa konflikten i landet."


HÄR kan du läsa hela artikeln.

Ha en trevlig lördagskväll och sköt om er.

Kram Maritha.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook