DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

torsdag 25 mars 2010

KORV PÅ LÄNGDEN, KORV PÅ TVÄREN...

...OCH KORVAR SOM BESJUNGS I SÅNGER, SOM HASSE ALFREDSSON´S, BLOMMIGA FALUKORV ELLER SOM NÄR MAN BLEV SUR SOM LITEN OCH KALLADE NÅGON FÖR "DIN DUMMA KORV".
KÄRT BARN HAR MÅNGA NAMN.


HÄR HAR VI ETT PAR GRILLKORVAR SOM HAMNAT I EN KNIVIG SITUATION OCH SOM FÖRMODLIGEN KOMMER ATT BLI UPPDELADE I MINDRE BITAR, SOM VI IBLAND TILL OCH KAN KALLA FÖR PRINSKORVAR. EN DEL KRYSSAR AV I ÄNDAN PÅ KORVEN, SÅ ATT MAN LÄTT KAN KÄNNA IGEN DEN DÅ.


**********************************

DET FINNS EN DEL INGREDIENSER SOM MAN KAN SÄGA, FÖRHÖJER KORVENS SMAK. TILL EXEMPEL DEN HÄR HOTFULLA BANANEN SOM VI FÖRST TÄNKTE LÄGGA TILL EFTERRÄTTER. FAST MED TANKE PÅ HANS SÄTT ATT UTRYCKA SIG VALDE VI BORT DET. DET KAN FAKTISKT VARA RIKTIGT GOTT MED UGNSTEKTA BANANER TILLSAMMANS MED GRILLKORV INLINDAD I BACON (SÅ ATT DE INTE FLYR SIN VÄG) OCH LÄGGER MAN SEDAN ALLTSAMMANS PÅ EN BÄDD AV FÄRDIGKOKT RIS OCH SKJUTSAR IN DEN I UGNEN SÅ FÅR MAN UT TAMA, BÅDE KORVAR OCH BANANER SOM SMAKAR UTMÄRKT GOTT.


******************************

EN ANNAN INGREDIENS SOM LÄMPAR SIG UTMÄRKT TILL KORVEN I ALLMÄNHET MEN TILL (FARLIGKORVEN SOM BARN BRUKAR KALLA DEN) FALUKORVEN SOM VI SÄGER (ÄVEN DE FARLIGA KORVAR SOM INTE TILLVERKATS I FALUN), I SYNNERHET, ÄR LÖKEN. BÅDE PURJON OCH ALLA DE ANDRA LÖKARNA, RÖDLÖK OCH GULLÖK MED FLERA. DOCK HAR JAG INTE PRÖVAT MED GRÄSLÖK OCH TROR INTE HELLER ATT JAG KOMMER ATT GÖRA DET.


**********************************

NYFÖDDA KORVAR BLIR LÄTT KALLA OCH DÄRFÖR LINDAS DE IN I ETT DEGTÄCKE, SOM HÅLLER VÄRMEN BRA OCH DE ÅKER OCKSÅ IN I UGNEN FÖR ATT FÅ DEGEN ATT HÅLLA SIG VARM OCH KNAPRIG, EHH, STADIG MENAR JAG. TYVÄRR FINNS DET DE SOM INTE LÅTER DESSA SMÅ KORVAR FÅ EN CHANS ATT VÄXA TILL SIG, UTAN SLUKAR DE SOM DE ÄR MED DEG OCH ALLT, EFTER ATT DE KOMMIT UT UR UGNEN. NEDRANS KORVIGT, TYCKER JAG. DET FINNS ALLTID DE SOM INTE KAN HÅLLA SINA KORVFINGRAR I STYR.


***********************************

NÅ, DÅ HAR VI KOMMIT TILL EFTERRÄTTERNA SOM MAN KAN MUMSA I SIG EFTER ALL KORV.
TYVÄRR KOM INTE ALLA BANANER SOM BORDE VARIT HÄR NU. EN PÅSTOD SIG LIGGA SJUK MEN DET TROR JAG INTE PÅ, UTAN DEN BANANEN BLEV VI OCKSÅ UTAN YTTERLIGARE EN BANAN, SOM JAG TROR HAR EN BANAN AFFÄR MED DEN HÄR BANANEN =(************************************
SÅ SATTE JAG MITT HOPP TILL DEN SISTA BANANEN OCH DE FRUKTER SOM FANNS KVAR MEN OCKSÅ DET SLUTADE I ETT BAKSLAG I BANANREPUBLIKEN, DÅ DEN BANANEN VAR EN BLOTTARE OCH SKRÄMDE IVÄG FLERA FRUKTER SOM AV FRUKTAN FÖR NYA ATTACKER INTE VÅGADE STANNA KVAR =( DET BLEV I ALLA FALL EN BANAN KVAR SOM SKA SKALAS AV PÅ ALLT OCH ÄTAS MED VÄLBEHAG.***************************************
EN JORDGUBBE SAMT EN NY FRUKT SOM JAG INTE HAR NÅGON RIKTIG KOLL PÅ VAD DET ÄR, SOM BLEV KVAR EFTER BANANATTACKEN,HAR VI NÅGRA FÖRHOPPNINGSVIS SKA RÄCKA TILL EN DESSERT. JORDGUBBEN LÄT SIG INTE SKRÄMMAS MEN FÖLL FÖR DENNA FRÄMMANDE FRUKT SOM BLEV HELT ÖVERRUMPLAD AV KYSSEN SOM JORDGUBBEN GAV DEN =)**************************************
NU HAR DET BLIVIT TJAFS BLAND EN DEL MARSMALLOWS OCKSÅ OCH EN DEL HAR HAMNAT I GRYTAN. JAG SOM HAD TÄNKT ATT DET SKULLE BLI TREVLIGT, ATT SOM AVSLUTNINGMGRILLA MARSMALLOWS EFTER SOM DET INTE BLEV NÅGON VIDARE EFTERRÄTT DEN HÄR GÅNGEN =(************************************
MEN VÄRST BLEV DET NÄR PUMPORNA DÖK UPP IGEN PÅ SLUTET OCH EN AV DE SPYDDE UT SIN GALLA ÖVER ATT DET HADE HÄNT SÅ MYCKET OTREVLIGHETER UNDER DENNA MIDDAGSBJUDNING. JAG KÖRDE I SÄNG PUMPORNA EFTERSOM ATT DE INTE FÖRHÖJDE MIDDAGEN DIREKT =(JAA, SÅ TOG DÅ DEN HÄR MIDDAGEN ÄNDÅ SLUT, TILL SLUT OCH SOM DE SÄGER I KORVVÄRLDEN, "ALLTING HAR EN ÄNDE, MEN KORVEN HAR TVÅ".

HA DET GOTT.
KRAM MARITHA.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook