DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

torsdag 4 mars 2010

DET HÄR MÅSTE NI BARA LÄSA OCH TA TILL ER, INNAN VI STÅR INFÖR FULLBORDAT FAKTUM.

DET HÄR ÄR HÄMTAT UR KORANEN OCH GER INTE KVINNOR NÅGOT SOM HELST ATT SÄGA TILL OM.


"Top 10 Quran quotes every woman MUST SEE

vid Infidelesto på 11 januari 2008 · Kommentarer

Berätta varje kvinna du vet om dessa verser. Förtrycket av kvinnor att islam förespråkar är inte bara störande, utan är direkt kontrast till allt som den västerländska civilisationen står för när det gäller kvinnors rättigheter.

Dessa refereras från en artikel från den amerikanska tänkare under 2005. Var och en går i mycket större detalj om du är intresserad av att läsa mer på varje vers. Artikeln är här: Top 10 regler i Koranen att förtrycka kvinnor

10. En man har sex med sin fru, som en plog går in i ett fält.

Koranen i Sura (kapitel) 2:223 säger:

Dina kvinnor är dina fält, så gå in på ditt fält på vilket sätt du vill . . . . (MAS Abdel Haleem, Koranen, Oxford UP, 2004)

9. Män är en grad över sina fruar.

Koranen i Sura 2:228 säger:

. . . Fruar har samma rättigheter som män har på dem i enlighet med allmänt kända principer. Naturligtvis män är en grad över dem i status . . . (Sayyid Abul A'la Maududi, Betydelsen av Koranen, Vol. 1, s. 165)

8. En hane får en dubbel andel av arvet över att en kvinna.

Koranen i Sura 4:11 säger:

Andelen manliga skall vara dubbelt så stor som en kvinnlig . . . . (Maududi, vol. 1, s. 311)

7. En kvinnas vittnesmål räknas hälften av en mans vittnesmål.

Koranen i Sura 2:282 säger:

Och låt två män från er vittnar alla sådana handlingar [kontrakt för lån utan ränta]. Men om två män inte finns tillgängliga bör det finnas en man och två kvinnor vittna så att om en av kvinnorna glömmer (något), den andra får påminna henne. (Maududi, vol. 1, s. 205).

6. En hustru får gifta om sig med sin ex-make om och endast om hon gifter sig med en annan man och sedan den andra mannen skiljer sig från henne.

Koranen i Sura 2:230 säger:

Och om man skiljer sig från sin hustru (för tredje gången), får hon inte vara hans äkta maka efter detta (absolut) skilsmässa, om hon gifter sig med en annan man och den andra mannen skiljer sig från henne. [I detta fall] Det finns ingen skada om de [första par] gifta . . . . (Maududi, vol. 1, s. 165)

5. Slavinnor är sexuella egendom för deras manliga ägare.

Koranen i Sura 4:24 säger:

Och förbjudet att du är äkta fruar till andra människor, utom de som har fallit i händerna [som krigsfångar] . . . (Maududi, vol. 1, s. 319).

4. En människa kan vara polygama med upp till fyra fruar.

Koranen i Sura 4:3 säger:

Och om du orolig att du inte kommer att kunna göra rättvisa åt de föräldralösa, får ni gifta er med två eller tre eller fyra kvinnor som du väljer. Men om du förstå att du inte skulle kunna göra rättvisa åt dem och sedan gifta sig med bara en fru, eller gifta sig med dem som har fallit i din ägo. (Maududi, vol. 1, s. 305)

3. En man kan helt enkelt bli av med en av sina främmande hustrur.

Koranen i Sura 4:129 säger:

Det är inte i er makt för att vara helt rättvis i din behandling med alla era hustrur, även om du vill bli så, och därför, [för att uppfylla diktat gudomliga lagen] inte luta sig mot en hustru så att lämna andra i ett tillstånd av spänning. (Maududi, vol. 1, s. 381)

2. Män får slå sina fruar, även om männen bara rädsla highhandedness i deras fruar (alldeles oavsett om de faktiskt är egenmäktig).

Koranen i Sura 4:34 säger:

4:34 . . . Om du fruktar highhandedness från era hustrur, påminna dem [undervisning i Guds], sedan ignorera dem när du går till sängs, då slå dem. Om de lyder dig, har du ingen rätt att agera mot dem. Gud är mycket hög och stor. (Haleem, min kursivering)

1. Äldre män får gifta sig prepubertala flickor.

Koranen i Sura 65:1 den 4 säger:

65:1 O profet, när du [och troende] skilsmässa kvinnor, skilsmässa dem för sina föreskrivna vänta-tid och räkna vänta-tid exakt. . . 4 Och om ni är tveksamma om de av er kvinnor som misströstade om menstruation, (du bör veta att) deras väntetid är tre månader, och Detsamma gäller för dem som ännu inte menstruated ännu. För gravida kvinnor, slutar sin tid när de har levererat sin börda. (Maududi, vol. 5, pp. 599 och 617, min kursivering) "

Ledsen för den dåliga översättningen som Googles står för men den är bättre än ingen översättning alls för de som inte läser/talar engelska, andemeningen framgår ändå för er alla.

Hämtat från "Infidels are cool" Här

Jag tycker att ni ska läsa det här och fundera över om det är så här vi vill ha det i vårt land.

Islam har redan börjat "knapra på vår kaka", tummat på våra lagar om vad som är rätt och vad som är fel.

Kram Maritha.

2 kommentarer:

attis sa...

Hej vännen. Visst är det fruktansvärt. Kvinnorna har ju inget männskovärde enligt den boken. Med mormor är det ganska bra. Det råkiga är att hon inte kan använda sina ben längre.Hon är mycket gladare sen hon fick komma hem och det känns bra. Du får gärna skicka mail till mej. Jag kan skicka till dej oxå om du vill. Jag tycker din blogg är jättefin. Ha en skön fredag vännen.
Kramiz

Här kommer min mailadress

b-b@knet.se
eller bibban5@hotmail.com

MS / Maritha sa...

Hej Attis ! Nej det är tyvärr så koranen ser på kvinnorna. Enligt den, står vi ett steg under dessa män, som ser sig som de som har hela rätten att bestämma om kvinnorna. De får enligt koranen ha upp till 4 fruar och som dessutom bara är smäbarn,de 9-åriga "kvinnorna" som de kallar dessa små flickor, för att rättfärdiga sina köttsliga lustar. Inte nog med det, koranen uppmanar männen att slå sina fruar =(
Jag blev så glad när jag hörde att din mormor fått komma hem och jag kan förstå att hon ärglad för det trots att inte benen fungerar. Hälsa till henne från mig och säg att jag är glad för hennes skull (även om hon inte känner eller vet vem jag är). Jag jobbade så många år inom sjukvården och träffade många äldre men som tyvärr inte alltid kom hem igen och det gjorde mig alltid lika ledsen.
Jag är glad att du tycker om min blogg =) Din är väldigt fin och jag tycker väldigt mycket om den med. Ha en jätteskön söndag och hoppas att solen lyser på er i morgon. Här är min mailadress med : marithabergman@gmail.com
Kramar Maritha.

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook