DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

söndag 3 april 2011

Koranbranningen i Florida har satt Afganistan i uppror?

"Quran protests spread to turbulent Afghan east

AP Photo/Rahmat Gul
 
JALALABAD, Afghanistan – Demonstrators battled police in southern Afghanistan's main city on Sunday and took to the streets in the turbulent east for the first time as Western pleas failed to halt a third day of rage over a Florida pastor's burning of the Quran.
An officer was shot dead in a second day of clashes in the city of Kandahar, said provincial health director Qayum Pokhla. Two officers and 18 civilians were wounded, he said.
In Jalalabad, the largest city in the east, hundreds of people blocked the main highway for three hours, shouting for U.S. troops to leave, burning an effigy of President Barack Obama and stomping on a drawing of a U.S. flag. More than 1,000 people set tires ablaze to block another highway in eastern Parwan province for about an hour, said provincial police chief Sher Ahmad Maladani.
The violence was set off by anger over the March 20 burning of the Quran by a Florida church — the same church whose pastor had threatened to do so last year on the anniversary of the Sept. 11 attacks, triggering worldwide outrage. "

Dessa nyheter ar hamtade fran Yahoo news och du kan lasa mer om det HAR.
 

"Självmordsattack i Pakistan - 41 döda

Minst 41 personer dödades och ett hundratal skadades på söndagen i en dubbel självmordsattack vid ett tempel i den pakistanska staden Dera Ghazi Khan i provinsen Punjab, skriver AP.
Tusentals människor befann sig på söndagen vid templet som ligger i den pakistanska provinsen Punjab då två självmordsbombare slog till. Minst 41 personer dödades och ett hundratal skadades, enligt AFP."
 
De har nyheterna hittade jag i dagens Expressen om sjalvmordsbombaren som dodade ca 40 manniskor och skadade ett hundratal manniskor.
 
Jag mar sa illa nar jag laser om sadana har saker. 
Hur illa far man bete sig mot andra??
 
HAR kan ni lasa hela artikeln i Expressen.
 
For nagra dagar sedan blev aven flera av FNs hjalparbetare i Afganistan dodade pa grund av samma sak, brannandet av koranen i Florida. 
 
Vad tusan hade dessa FNs hjalparbetare med branningen att gora?
De ar dar for att hjalpa manniskorna i Afganistan. 
 


 
 Hur kan det komma sig att dessa manniskor blir sa upprorda over en sadan har sak, som hande i Florida, USA, nar de sjalva branner ner kristna kyrkor och forfoljer kristna i sina egna lander??
 
Jag blir sa arg nar jag ser sadana har nyheter och jag har last sa mycket om hur dessa islamister behandlar oss kristna i sa manga av sina lander medans de sjalva kommer till vara lander och beter sig som om vi var avskrede.
 
Jag har tyvarr sjalv upplevt hur man ser ner pa oss och kraver att vi ska vara icke rasistiska mot de och det har inget med rasism att gora alls. 
 
Kommer jag till ett land som har andra varderingar an jag sjalv, sa far jag ta skeden i vacker hand och forsoka att anpassa mig till dreas seder och bruk men jag kan naturligtvis behalla  min egen installning till mitt satt att leva och min tro.
 
Jag skulle aldrig fa satta upp en midsommarstang i nagot av dessa lander, som exempel och det kan jag ha forstaelse for men nar det kommer till att dessa hardfora islamister, som invaderar andras hemlander och far den ursprungliga befolkningen att kanna sig som framlingar i sitt eget land, da har jag natt gransen for vad jag tycker ar rimligt och orimligt.
 
Jag anser att det ar deras sak att ha sin tro men man ska inte krava att vi ska behova kanna oss som framlingar i det land vara egna forfader byggt upp med hart arbete och manga ganger i fattigdom, som faktisk var vanligt har i vart land under 1900 talets borjan och ratt lang fram i detta arhundrade.
 
Det gor mig valdigt upprord, nar jag ser hur dessa manniskor inte ens anser sig behova lara sig vart sprak eller ens behova folja vara egna lagar. 
 
Det ar sa orattvist som det kan bli och de gamla som lever och har upplevt dessa mycket svara forhallanden som radde i vart land och som nu far kanna av hur det sakta bryts ner, pa grund av att dessa hardfora islamister staller orimliga krav pa vart samhalle och kraver nagot som de faktisk kunde stannat hemma i sina egna lander och gora, dar vi inte kan komma och krava ett enda dugg.
 
Jag kande att jag, tyvarr, maste fa detta sagt da det faktiskt borjar bli ohallbart med alla dessa krav som stalls pa oss men inte vi kan stalla pa de om vi kommer till deras lander.
 
De flesta har inte ens kommit till vart land for att soka asyl, utan har helt enkelt invandrat till vart land.
 
Av tio som invandrar till Sverige, ar endast en av det tio, asylsokande och resten, de ovriga nio, ar invandrade fran manga arablander, bland annat och jag undrar, varfor?
 
Jag har sjalv bott i ett invandrartatt omrade, innan jag flyttade till Gambia och dar med egna ogon och oron bade fatt se och hora hur de upplever att de har all ratt att gora vad tusan de vill nar de flyttar till oss.
En man skrek oppet till mig att "  Vi har stulit Sverige fran er, fattiga, dumma svenskdjavlar"  . 
Jattekul att hora!!

Dar jag bodde tog de till egna lagar och regler for vad de fick gora eller inte fick gora, bade trafikregler  och andra lagar och bestammelser och det var inte kul att se.
 
Jag har aldrig tidigare, fore den tiden i omradet haft nagra som helst fordomar, utan forsokt att forebygga de i den man jag kunnat men dar gick det inte att halla ilskan inne, over hur manga av de betedde sig dar.

I Malmo har judarna , an en gang fatt uppleva forfoljelse , for sin tro, pa grund av dessa harda islamister , som flyttat in i Malmo och som oppet anser att judar inte har nagot berattigande att leva.
 
Det ar rasism, tycker jag och dessa islamister har vid flera tillfallen hotat judarna i Malmo och aven skandat gravar pa deras begravningsplatser.

Under andra varldskriget understodde dessa araber Hitler och ser honom som en hjalte, an i dag??
 
Ar jag rasist?? NEJ DET AR JAG INTE men jag tycker att allt har borjat ga overstyr med dessa hardfora islamister som invaderar hela varlden, i detta nu och kraver och kraver.
Nyss laste jag om att Islamister i Australien vill fa igenom en lag som kraver att alla kvinnor ska bara sloja???
 
Nej, jag ar upprord over alla dessa idiotiska skaer som de kraver men som de aldrig skulle tillata oss att krava om vi flyttade till deras lander.

Jag hade en kvinna som ocksa bloggar men som strok min blogg nar jag borjade skriva om detta problem.
Trist men det ar en verklighet i dag i de flesta lander runt om i Europa och jag gilla det definitivt inte.
 
Jag har inte stallt nagra krav pa den gambiska befolkningen, nar jag nu borhar och det tycker jag inte heller att jag kan gora, aven om jag inte gillar allt jag ser har men som jag redan skriivit har i mitt inlagg, sa far jag ta seden dit jag kommer och det ska ALLA gora, tycker jag, oavsett vart man flyttar och sarskilt nar det galler lagar, som ar stiftade i ett land och de ska foljas av ALLA|, inte bara svenskar.

Nu har jag fatt ur mig lite av mina tankar men jag skulle uppskatta om ni som laser, har asikter om det jag skrivit, kan gora era egna kommentarer. 
Det ar helt tillatet att kommentera, aven om ni inte tycker som jag gor.

En sak maste jag fa sagt med och det ar att INTE ALLA muslimer ar som dessa hardfora islamister och att jag kanner manga valdigt trevliga och mycket gulliga manniskor, som inte beter sig illa utan som uppskattar det vi kan erbjuda de nar de kommer till vart land.

Jag har flera vanner,som ar muslimer och som aldrig skulle bete sig sa har illa som dessa hardfora islamister jag har skrivit om.

Ja en fortsatt trevlig kvall och som sagt, kommentera garna det jag skriver i mina inlagg, det skulle jag uppskatta.

Kram Maritha.

 
 
 
 
 
 

2 kommentarer:

attis sa...

Hej vännen. blev så glad då jag hittade igen dej här.Är du kvar därborta eller är du åter i Sverige. Ska läsa mer sedan vad du skrivit. Är så jättetrött nu. Ha det bäst.
Kramar om

Unknown sa...

Hej Attis! Vad glad jag blev att se dig ocksa, igen. Joo, jag ar kvar har i Gambia och jag akte tillbaka den 4 september och vi gifte oss i den 24 januari i ar och allt ar bra , forutom alla kulturkrockar som uppstod och som vi har forsokt att overbrygga men det gar bra och vi fortsatter att stanna har ett tag till. Det ar valdigt dyrt att vara "vit" har i Gambia och allt kostar sa valdigt mycket mer an om man ar fran Afrika sa, mediciner och lakarvard har kostar "flask" och de kan sa gott som ingenting om min sjukdom, sa darfor ska vi forsoka att aka till nagot varmt stalle i Europa dar jag kan fa battre hjalp. Min man ar orolig over at det inte gar att fa tag pa alla de mediciner som jag behover. Jag har forsokt att skriva till dig men det verkar inte ha kommit fram men jag hoppas att det ar bra med dig med och med din mamma. Har ar natverket sa ruskigt uselt och langsamt, sa det ar svart att gora nagot alls pa datorn da narverket hela tiden bryter uppkopplingen till internet men vissa dagar gar det lite battre. Skot om dig och ha det sa gott, Attis. Har tankt mycket pa dig har nere i varmen och hort vilket elande till vinter ni haft men nu tror jag att varen har borjat narma sig er och det ar jag glad for. Kramar Maritha.

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook