DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

lördag 9 april 2011

Det hander valdigt mycket i Afrika just nu.

I Nigeira, som har ett val just i dagarna, bombade "  nagon"  en vallokal i huvudstaden Abudja.

Det har varit manga trakiga handelser i Nigeria under bade hosten och i ar, dar manga har blivit dodade av araber, som tidigare intagit  de norra delarna av detta afrikanska land. 

Islamister har inget till overs for kristna och de har skett manga massakrer pa kristna och forstorelser av deras kyrkor.

Varfor de ska handa sa hemska saker for att man inte delar deras tro och varfor kan de inte stanna i sina egna lander i stallet for att invadera andras och forgora den ursprungliga befolkningen?

Jag kan inte med deras daliga satt att bete sig mot andra och andras religion.

Man har aven infort "  sharilagar"   i tolv stater i Nigeria, nagot som jag inte kan tycka ar ratt.

Den har handelsen som nu har utspelats, finns att lasa i dagens Expressen och det var ingen stor artikel men klickar du HAR, sa kan du lasa mer. 

"Minst fem döda i bombdåd i Nigeria

Minst fem människor har dött i den misstänkta bombattacken på fredagskvällen i Nigeria, enligt polisen och räddningstjänsten."
Och sa har vi Elfenbenskusten (som inte ligger sa langt har i fran dar jag nu bor) och dar det ocksa hander fruktansvarda saker i landet, som du kan lasa mer om, aven det i dagens Expressen, HAR.
Tidigare, under forra veckan kunde man lasa om, att over tusen kroppar hittats och det var kristna som bott i landet och nu har man hittat ytterligare hundra doda i en ny grav.

Var ska det har sluta nagonstans, undrar jag??

Fortfarande pagar det oroligheter i de norra delarna av Afrika och det ar riktigt elandigt i Libyen , som bombas av Natostyrkor fran flera olika lander i Europa.

"Ny massaker i Elfenbenskusten

Över hundra nya lik har hittats i västra Elfenbenskusten, meddelade FN på fredagen.
Kropparna hittades på tre olika platser i väster där den internationellt erkände presidentvalsvinnaren Alassane Ouattaras styrkor drog fram förra veckan på väg mot landets största stad Abidjan.
Enligt Rupert Colville, talesman för FN:s människorättskommissionär, verkar dödandet ha varit etniskt motiverat.
- Men man bör vara lite försiktig med att peka ut vem som är ansvarig, sade han.
Tidigare har flera hundra kroppar hittats i massgravar i staden Duékoué i väster, och Ouattara och ärkerivalen Laurent Gbagbo anklagar varandra. Men i torsdags lovade Ouattara i ett tv-tal att det skulle "kastas ljus" över påståendena om massakrer. "Ha det gott.

Kram Maritha. 
 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook