DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

söndag 10 april 2011

Fortsattning i Gambia/

Har fortsatter livet att rulla pa och varmen har borja komma igen, pa allvar.
I gar skulle det ha varit 39 grader har och det var det sakert med/

I dag var det hett so i en bakugn och mitt pa dagen gick det inte alls att ta sig ut i hetten, sa det blev inget badande i dag =(

Nu narmar sig dessutom regnsasonge med och i slutet av juni har det sakert borjat regna pa har igen och da ar myggorna tillbaka med full kraft.

Vi har fortfarande mygg har nu med men de ar inte lika manga som det blir senare, nar regnat oser ner och lagger vagarna i sjoar.

Nagot som ar negativt med att bo sa har, ar att det luktar pissoar lite har och dar, nar man promenerar runt men som tur ar luktar det inte sa har i var sa kallade tradgard.

Lukten ar inte sa kul att kanna nar man gar omkring och ser allt vackert som nu har kommit, efter forra regnsasongen.

Just nu ar det fullt med mangotrad som har frukter som bara hanger och dignar i stora klasar me sa finns det fortfarande mangotrad, som star i full blom och som senare kommer att bara frukt. 

Spring comments
Free MySpace Comments
Vi har nagra banantrad har inne i "  tradgarden "   och sa finns det ett riktigt stort apelsintrad med men inte nog med det. 

Vi har ett avokadotrad alldeles har utanfor vart vardagsrum (vardagsrum, kallas for palo, har) och det star ocksa i blom just nu, sa vi far se nar det blir frukter pa det.

Har kallar man avokado, for pear och jag antar att det beror pa formen.
Sedan finns det ett litet papayatrad med som nyss har blommat och som har tva sma frukter pa gang =).


Just nu finns har fyra katter , som harjar vilt i var tradgard och for ett frukktansvart liv pa bade dagar och natter, nar de ryker ihop.

Tva av de ags av en av kvinnorna som vi dealr tradgard med men har gor man inte som hos oss i Sverige utan har inte rad att lata vare sig kastrera eller sterilisera sin hundar eller katter och da blir det sa har stokigt, som det ar har nu.


Hade jag haft rad, sa hade jag garna bekostat sterilisering av de tva honkatter som hon har men det har jag tyvarr inte.


Den aldsta av hennes tva katter, ar mamma till den yngre och trakigt nog ar pappan till den lilla har nastan for jamnan och har nu borjat ge sig pa sin egen dotter, som inte kan vara mer an hogst ett ar, sa det blir sakert annu fler katter har =(


Ytterligare en hankatt, har borjat dyka upp har och verkar inte vilja lamna det har stallet och aker ihop med den andra hankatten lite da och da.


Ja , sa mycket mer orkar min hjarna inte producera, i dag i varmen, sa det far bli mer skrivet nasta gang.


Tills dess far ni skota om er och ha det sa gott.

Girly Comments & Graphics



Kram Maritha
 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook