DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

onsdag 20 april 2011

EN DOD SOM ALDRIG HADE BEHOVT HANDA.

Laste med fasa om hur den stackrs Emil, fortvivlad forsokte att fa hjalp med att fa en ambulans men blev nekad av sjukskoterskan, pa SOS-Alarmering.

Hur nagot sadant har, over huvud taget kan ske, ar helt obegripligt for mig.

Jag har jobbat manga ar inom sjukvarden och aldrig kunnat tro att en manniska, som nar man laser hur samtalet har utspelats, som sa desperat soker hjalp och ber att fa en ambulans skickad till sig, kan bli nekad.

Sjukskoterskan trodde att det kunde vara en panikattack och det skulle betyda att man ska utesluta adnra viktiga saker som i det har fallet var Emils mjalte som hade brustit.

Sa sorgligt far det aldrig ga till nar man vadjar om hjalp och det verkar som om denna sjukskoterska fatt nagot slags, "  hjarnslapp"   som mina barn brukar kalla det nar man gor nagot riktigt galet.

Mycket omdomeslost, som tyvarr kostade denna unga grabb, hans liv och det ar beklagligt.

I dessa fall nar man far ett sadant samtal, maste man se hela bilden och inte avfarda andra allvarliare saker, som detta.

Som de sager i ratten i bland, hellre fra an falla, om man ar osaker men i det har fallet handlade det inte om en sjukskoterska som kunde vara osaker, utan om en som avfardade alla andra varningssignaler, som hon absolut borde ha kunnat se.

 "Emils desperata rop på hjälp

Mjälten sprack på Emil Linell - men sjuksköterskan på SOS Alarm vägrade skicka ambulans och 23-åringen dog i onödan.
Nu har familjen skrivit ett öppet brev till landstinget i Stockholm.
Expressen.se har även tagit del av en utskrift av Emils desperata rop på hjälp i samtalet med SOS Alarm.
Det var den 30 januari i år som Emil Linell plötsligt fick mycket svårt att andas under en resa i Åre. Han ringde SOS Alarm men där blev hans desperata vädjan om ambulans inte tagen på allvar "


Jag kanner ett stort medlidande med Emils anhoriga och forstar att de vill fa veta , hur en skoterska kunnat bega ett sa obegripligt misstag, som det har.

Las hela den tragiska artikeln HAR och sa kan du lyssna pa bandet som utspelades mellan Emil och sjukskoterskan om du klickar pa den bla texten i Expressens artikel, fran i dag.

Skoterskan forlorade sitt arbete efter den har incidenten och det ar det enda ratta i ett sadant har fall.

Det far aldrig handa mer och borde aldrig ha hant heller.

Ha en sa bra kvall ni kan dar hemma.

Kram Maritha.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook