DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

lördag 16 april 2011

Fortsattning med artiklar anggaende valdtakten i Grekland.

 Historien fortsatter och nu ar det en artikel i dagens Sveska Dagblad, dar Alexandra Pascalidou ger sin syn pa det grekiska samhallet.

Alexandra ar sjalv grekisk/svensk och kanner val till problemen i samhallet och hur man fortfarande ser pa den svenska kvinnan.

Det har visserligen borjat att forandras till det battre men an finns mycket kvar att gora, med det mannens kvinnosyn i Grekland.


En  hogt uppsatt diplomat besvarade ett brev fran en privatperson i Sverige som protesterade mot behandling som den svenska kvinnan fatt och det svar han fick var :

”Tvärtom min vän så är det du som ska skämmas över svenska kvinnors uppträdande, på semester i alla delar av världen och med utländska medborgare i sitt eget land!”

Han fick sparken i fredags for det svaret.
 
"Alexandra Pascalidou: Pinsamt och fördomsfullt

När en grekisk diplomat uttalar sig nedsättande om svenska kvinnor blottas gamla sexistiska tongångar. Det säger journalisten Alexandra Pascalidou som dock vill lyfta fram de senaste årens förändring.
Som Svenska Dagbladet och TV4 Nyheterna har rapporterat anmälde en svensk kvinna, som i medierna kallas Anna, en grekisk man på Samos för våldtäkt. En svensk läkare fann tecken på skador i kvinnans underliv och mannen häktades för att sedan släppas.
I stället åtalas kvinnan för förtal. I beslutet att lägga ner våldtäktsanmälan stod bland annat att läsa att det på senare år blivit allt vanligare att semestrande kvinnor, främst skandinaver, anmäler grekiska män för våldtäkt för att få ut skadestånd från försäkringsbolag. "

Las hela artikeln HAR.

Det ar svart att ta stallning efter att ha last den artikeln som jag publicerade i gardagens inlagg och som var hamtat fran en storre engelsk tidning dar en britt framtratt som utpekad for valdtakt av denna kvinna. 

Ha en trevlig fortsattning pa lordagen.

Kram Maritha.

 Det gar att lasa artikeln i gardagens inlagg.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook