DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

tisdag 19 april 2011

BARNMISSHANDEL AR ETT SORGLIGT INSLAG...

... i alltfor  manga barns vardag.


Jag blir upprord nar jag laser sadant som har med barn att gora och nar vuxna gor barn illa pa olika satt.


Girly Comments & Graphics

De har ett sa stort overtag over dessa sma manniskor, som ar helt utelamnade till vuxnas omsorg och omdome men tyvarr brister manga vuxna i bagge delarna.


Vill det sig illa,kommer aven dessa barn att gora som de blivit fostrade till och kanske sjalva utsatta sina egna eventuella barn, for samma sak da de far familj.

Det ar inte helt ovanligt, tyvarr och det ar inte alltid som det gar att styra det hela ratt om ingen ingriper i tid och hjalper de har barnen, sa att de far veta att deras foraldras handlande ar helt fel och att det inte ar fel pa barnet/barnen, nar en foralder misshandlar sitt barn.

Det ar ynkedom i hogsta grad nar vuxna gor sa har mot sitt eget kott och blod men aven mot andras barn med.

Det finns tyvarr styvforaldrar som aven de begar dessa grymma handlingar mot barn.

Som om det inte rackte med elande har, sa finns det ocksa manga fosterforaldrar som beter sig lika illa mot sina fosterbarn, som de dessutom far ruskigt bra betalt av, fran  barnens hemkommuner for att ta hand om och hjalpa nar barn har hamnat mellan stolarna hemma. 

Eller nar sociala myndigheter har tagit barn i fran deras foraldrar (i bland godtyckligt) och placerat  i  dessa fosterhem, utan att ha nagon riktig koll pa hur dessa  "  Hem for vard och ..."   som de brukar kallas. 

Det finns mycket att saga om dessa "  hem" , som inte alltid ar nagra bra stallen for nagot barn.

Jag har mycket erfarenhet av detta genom mitt arbete med missbrukare men ocksa genom barn och deras kamrater, som haft jobbiga upplevelser av dessa placeringar och hur svart det ar att dessa barn dar i fran, for att ingen tar de pa riktigt allvar.

Mycket mer skulle behova goras at dessa problem i vart land innan vi kommer att fa vara barn att ma battre och vi inte vill att de ska vaxa upp och bete sig illa som vuxna.

Nu hamnade jag lite pa sidan om sparet, som hanlade om den lilla grabben som blev sa illa behandlad av sin far och som har en lillasyster, som ocksa far illa under sin vistelse hos fadern.

Myndigheter maste lara sig att "  skilja agnarna fran vetet ", som det brukar kallas.

De har for dalig kunskap om mycket, tyvarr och det ar ett utbrett problem i hela vart land.

Dar med inte sagt att alla ar daliga, vare sig myndigheter eller fosterhem men enligt min erfarenhet, galler det allt for manga.

 "Pojken fick 80 ärr
efter pappas slag

Pappan slog, skar och brände sin son.
Pojken har 80 ärr på kroppen.
Nu åtalas pappan för misshandel.
Pojken ville inte vara med på gymnastiken eftersom det fanns risk att blåmärkena efter pappans misshandel skulle synas. Han ska ha berättat för flera personer, som nu vittnar, om att han var rädd för pappan som dagligen slagit honom.

Har bränt och skurit

Pappan, som är i 40 års åldern åtalas nu för misshandel, rapporterar Östran i Kalmar."

Min forhoppning ar, att dessa barn ska fa det stod och den hjalp de behover och att det alltid ska finnas vuxna, som tar dessa barn pa allvar nar de hor att sadana har saker hander.

Att aven myndigheter lar sig battre hur de ska hantera dessa barn och att lara sig att folja upp barnen efter placeringar som de gjort och inte rikta misstro mot barnen, nar de berattar om sina negativa upplevelser for myndigheterna. 

Du kan lasa hela artikeln, som star i dagens Aftonbladet, HAR.

Var radda om era barn och ta val hand om de, for en dag kommer de att "  ta hand om er"   och de vill det till att vi har handlat ratt mot de, nar de vaxte upp om vi vill bli val  behandlade.
Det ar nagot att tanka pa for oss alla.

Ha en bra dag och skot om er.

Kram Maritha.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook