DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

söndag 10 april 2011

Hur sjukt ar inte det har ???

I Pakistan har man "  hadelsedagar "   och da kan man morda kristna fritt, utan att behova sona sitt brott???

Jag blir mer och mer upprord over hur dessa hardfora muslimska lander tar sig friheten att ta livet av manniskor, for att de ar kristna.

 Mig veterligen, sa kommer deras, sa kallade religion, fran samma gud och de har aven hela gamla testamentet med i koranen, sa hur kan det bli sa har sjukt anda.

 De erkanner aven att Jesus har funnits men kallar honom inte for guds son, utan, anser att han var en av guds profeter???

 "Hädelselagar måste avskaffas nu

Västvärlden måste våga säga ifrån, och tydligt höja rösten för yttrandefriheten där den idag är strypt. Ett exempel är Pakistan som sedan årtionden har en oacceptabel lag och där kristna under den senaste tiden har mördats för sin tro. Det skriver debattörer knutna till Claphaminstitutet.
Hädelselagstiftning och yttrandefriheten har åter hamnat i centrum för den internationella idédebatten om religionens relation till politik och lagstiftning. I såväl FN som ett flertal medlemsländer har funnits ett starkt tryck att förbjuda religionskritik. Eftergifterna för totalitära muslimska grupper har fått alltför våldsamma uttryck.
Alla människor i alla länder måste ges rätten att leva i enlighet med sin livsåskådning, samtidigt som de visar respekt för dem som inte delar den egna tron. Västvärlden måste våga säga ifrån, och tydligt höja rösten för yttrandefriheten där den idag är strypt."

Tyvarr forekommer det har i sa gott som alla islamistiska lander och det skrev jag om i gar med.
Dar over 1000 kristna blivit avrattade pa Elfenbenskusten pa grund av att de var, just kristna.

Ska vi alla inratta sadana lagar runt om i vara lander med, dar vi avrattar andra med en annan religion???

Jag blir sa upprord over att man inte kan fatta, att alla inte ar som de och att vi alla har ratt att tro vad vi vill och inte att alla ska gora som koranen sager.

Det ar upp till var och en och dar star jag fast i min overtygelse med. 

Det ar det tristaste med dessa fundamentala islamister och de beter sig som djur och i bibeln star det mycket KLART OCH TYDLIGT att "  DU SKALL ICKE DRAPA"   , utan nagra enda spar, som sager att det skulle vara ok att ta livet av andra med en annan trosuppfattning an deras egen.

Jag haller fullstandigt med FN och dagens skribenter, som ar :

"PER EWERT

författare och informationssekreterare vid Claphaminstitutet
CHRISTINA DOCTARE
läkare och samhällsdebattör
IVAR GUSTAVSSON
docent i numerisk analys, Göteborgs Universitet
Artikelförfattarna är Fellows vid Claphaminstitutet"

Du kan lasa hela artikeln i dagens Svenska Dagblad, HAR.

Ha en fortsatt skon sondag och hall er till vad ni tror pa sjalva, som yttrandefriheten ger oss ratt till.

Kram Maritha. 


 

 

2 kommentarer:

JemyM sa...

2 Mosebok 20:1-17, 5 Mosebok 5:6-21, 2 Mosebok 34:11-27, Markus 10:19.

Det står "du skall inte mörda", inte "du skall inte dräpa". Mörda är otillåtet dödande. Bibeln har många regler som påbjuder dödande.

I 2 Moseboken 32:26-29, efter att ha introducerat lagen, kräver Moses att de som vill följa honom skall döda en bror, vän eller släkting för att visa sin lojalitet. De dödade sedan 3000 av sina egna.

Läs gärna bibeln själv.

MS/Maritha sa...

Hej JemyM !
Din bibel ar en ny oversattning av de aldre och i de aldre star det bland annat "drapa", "taga av daga", med flera ord med samma betydelse. Att man i den nyare oversattning har skrivit morda har ingen betydelse , eftersom de endast ersatt de gamla orden.
Vad galler Moses, sa var han och hans eget folk, Judarna och dar ville sakert Gud att det skulle hallas "rent" eftersom han utvalt de till sitt eget folk och precis som i en familj, kanske de maste avskilja sig fran de medlemmar, som inte ville inordna sig i "systemet".
Det sager dock inte att det galler efter att Jesus kommit till jorden med sin kommande raddning till oss andra, som inte ar judar men som naturligtvis omfattar aven de i vara dagar.
Vi har inga pabud i dessa dagar att ta nagons liv, oavsett om vi tycker att de har "fel" religion eller av nagra andra sjal. Det star ocksa i bibeln, att det inte ar var sak att gora dessa avgoranden, utan att "det ar Gud som kommer att vedergalla och den dagen skall vi inte ens veta, nar den kommer, utan det star att den ska"komma som en tjuv om natten", alltsa som en overraskning for oss men att det ska finnas tecken pa att den tiden nu ar nara.
Markus 10>19, sager dessutom att" du ska inte doda (do not kill) och dar star inte att vi ska ta saken i egna hander och doda de vi inte tycker , passar in. Alltsa kan vi fastsla, att bibeln sager att vi inte har ratt att ta nagons liv, eftersom att det ar Gud som gett oss vara liv och han spom bestammer over om vi ska leva eller do, inte vi sjalva eller nagon annan manniska.
Jag har last bibeln manga ganger JemyM och kan inte se det du forsoker saga mig ?
Ha det sa gott.
Kram Maritha.

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook