DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

torsdag 7 juli 2011

VILKEN VÄLFÄRD ÄR DET SOM SKA RÄDDAS?????

Det håll som vårt land är på väg mot är en nedmontering av välfärden om jag tycker, saknar motstycke.

Under G Perssons tid som statsminister, gjordes så mycket  privatiseringar och ned monteringar att landet blev riktigt illa åtgånget och med den borgeliga regeringen, har restern som var en trygghet för arbetarna, sålts ut och privatiserats ytterligare och den hårt hopsamalade tryggheten för arbetare, är i dag ett minne blott.

Det som hände på gruppboendet i Norrköping, där två undersköterskor kraftigt kränkte de boendes rättigheter till att få ett mänskligt bemötande, skulle aldrig någonsin kunna ske på de privata vårdinrättningar som de rika har råd att betala för men som en arbetare aldrig skulle få råd att nyttja.

Så, så var det med den "höger välfärds politiken".
Den är endast till för den som redan har så de kan betala men inte för de som har slitit ont för att få något mycket lien smula av den rikes kaka.
Jag kallar inte det för välfärd att måsta ta emot skit av den som ska hjälpa mig, då jag inte längre kan klara mig själv.


Reifeldts fru, Filippa, sa vid ett tillfälle, för något år sedan, att "det finns inga fattiga i Sverige" ????


Hon är ju definitivt inte fattig och om hon inbillar sig att hennes krets som hon umgås med och i, är de enda som bor i Sverige, så kanske... man skulle kunna hålla med henne men så är det tyvärr inte alls och det gör det så mycket underligare, att folket i Sverige har röstat fram de borgarbrackor som vi har i vår regering i dag och detta för andra gången ???


Har folk möjligen fått något slags hjärnsläpp i Sverige eller  vad är det som har gjort att de girigaste bland giriga, har lyckats med att få fäste i landet och fått möjlighet att stjäla ur vår statskassa till sin egen fördel ???


Så här stod det att läsa i en artikel i dagens Svenska Dagbladet :


"Det blir högern som räddar välfärden

Det handlade inte om någon privatisering med kapitalistiska motiv – vi ville att vår välfärdsstat skulle vara tillgänglig i framtiden, förklarar den blide mannen framme vid podiet. Han heter Ab Klink, och är tidigare sjukvårdsminister i Nederländerna. Men man kan lika väl kalla honom för framtiden personifierad.
Han är mannen bakom den reform som gjorde Holland till föregångsland när det gäller finansiering av sjukvården. Hans torra PowerPoint-presentation här i Visby visar vart vi med stor sannolikhet är på väg och vilka nya frågor som vi kommer att möta  "

Läs resten av artikeln, HÄR.

Ha en fortsatt trevlig torsdag.

Kram Maritha.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook