DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

onsdag 13 juli 2011

SJUKVÅRDEN GJORDE EN REJÄL MISS, FÖR ...

...25 år sedan, när man "glömde" kvar en spiral i en kvinna.

Kvinnan har haft många besvär med smärtor, blödningar och även ett missfall.
Allt på grund av att man nochalerat att göra en ordentlig undersökning av kvinnan och i stället enbart intalat henne att spiralen nog hade försvunnit ut ur kroppen vid något toalett besök.

Jag begriper inte hur man kan säga något sådant, utan att ha gjort en ordentlig koll först, för att konstatera att det var så det förhöll sig.
Tänk så mycket onödigt lidande, som den stackars kvinnan fått tstå under dessa 25 år.

Oförlåtligt att sådant här kan hända och dessutom efter alla de besvär som hon efter det beskedet haft.

"Sjukvård glömde kvar spiral i 25 år

Kroniska smärtor, blödningar och ett missfall - det har en kvarglömd spiral, som sattes in för 25 år sedan, orsakat för en kvinna i Östersund, skriver Länstidningen. När kvinnan frågade om spiralen försäkrade sjukvården att den nog hade värkt ut och spolats ned i en toalett. Först vid en röntgen upptäcktes att spiralen fanns kvar och hade vuxit fast i underlivet."

Här kan ni läsa resten av artikeln från dagens Svenska Dagbladet, HÄR.

Och så har vi en stackars baby som fick sätta livet till på grund av att sjukhuset gjorde en miss, igen =(

"Vårdmiss orsakade babydöd

Ett barn dog tidigare i år vid en förlossning på Akademiska sjukhuset i Uppsala, rapporterar lokala medier. Modern kom till sjukhuset i kritiskt tillstånd och ett snabbt kejsarsnitt krävdes. Men bristande kommunikation i överlämningen mellan två arbetslag ledde till att ingreppet försenades, och barnet avled."

Stackars kvinna det med, som miste sitt barn under en förlossning, där man bedömt att ett kejsarsnitt var nödvändigt på grund av det kritiska tillstånd som kvinnan befann sig i.

Dessvärre blev det fel mellan arbetslagen som jobbade  då det ena arbetslaget tog över från det första och det ledde till att kejsarsnittet blev lagt för sent och till följd av det dog den lilla bebyn, ledsamt nog.

Sjukhuset har efter den här händelsen gjort om sina rutiner, för att sådana här saker inte ska behöva hända igen och det var ju bra men även dettasom ledde till barnets död, är i sig, även det oförlåtligt.

Läs hela artikeln i dagens Svenska Dagbladet, HÄR.

Ja, det är sorgligt att sådana här nyheter ska behöva ske men tyvärr gör de det och det händer oftare och oftare numer.

Ha en trevlig kväll.

Kram Maritha. 


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook