DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

onsdag 20 juli 2011

VÅRDINSATSERNA BLIR ALLT BEDRÖVLIGARE och ...

...bedrövligare.

Den här gången var det en inhyrd läkare som lyckades med konsstycket att få 4 Lexmaria anmälningar på sig under 2 dagar.

Han var inhyrd till Motala Lasarett men där vill man inte ha honom mera och det får Motala borna vara glada för.


"Fyra anmälningar på två dagar

På två dagar begick en inhyrd läkare på Lasarettet i Motala så många fel att det gjordes fyra Lex Mariaanmälningar. Nu riskerar hyrläkaren prövotid eller indragen legitimation.
Personalen på Lasarettet i Motala tyckte att en hyrläkare frångick gängse metoder när han undersökte patienter i december 2010. Därför kontaktade personalen den dåvarande verksamhetschefen Henrich Wilander, som inledde en undersökning av läkarens samtliga patientjournaler från de två dagar han jobbat på sjukhuset. "

Det är tyvärr så här det kan gå när man privatiserar och jag begriper inte varför inte svenska folket protesterar mer än de gör över detta sorgliga faktum.

Läs hela artikeln från dagens Svenska Dagbladet, HÄR.

Så många, har fått lida, så mycket då det blivit privata som tagit över så mycket av det som staten och kommuner annars skulle ha stått för och tillhandahållit.

Babisar som fått feldoseringar av allvarligt slag, gamla som behandlas som skit, folk som inte får rätt hjälp på grund av okunskap och usel bedömningsförmåga.

Man behöver inte vara vänsterinriktad för att tycka att allt det här som händer är mycket på grund av den privatisering vi nu har och får känna földerna av nu.

Det är inte bara inom vården som det svider, utan på många andra oråden med, där det privata tagit stor del av det som tidigare låg under stat och kommun.
Som alltid, är det "fotfolket", de som inte har råd med dyra insatser, som får ta smällarna i de flesta fallen.


De som har det gott ställt kan vända sig till sina privata instanser och får det de vill och betalar för och där händer det sällan sådant som händer i de andra fallen som jag flera gånger skrivit om i min blogg tidigare.


Det är riktigt sorgligt att vi har låtit vårt land få sjunka så lågt.


Trots det får ni ha en skön onsdagskväll.


Kram Maritha.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook