DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

onsdag 6 juli 2011

SÅ VAR DET DAGS FÖR VÅRDSKANDALER IGEN.

Två undersköterskor som kränkt patienter med sina hårda metoder, har fått tillbaka sina arbeten igen.

Hur i helsike kan dessa två människor få tillbaka jobben efter att ha misskött sig så illa, mot försvarslösa gamlingar.

Den ena hade vid ett tillfälle då "brukaren" kräkts, tryck tillbaka spyorna i munnen på "brukaren", med hjälp av en haklapp ???


Vid ett annat tillfälle tog hon i så hårt i en annan så att "brukaren"
protesterade och sa då till denne att " -Rör mig inte med dina äckliga fingar".


Jättetrevlig personalde skaffar sig i vården av våra försvarslösa äldre och handikappade.
 Något intressant att se fram emot, särskilt som de får behålla sina jobb.


Det blir kanske mig de behandlar så, i framtiden ???

De här kvinnorna, skulle absolut inte få tillbaka sina jobb, punkt slut.
De har missbrukat sin ställning som  sjukvårdspersonal och kommer med all säkerhet att göra det igen.

Har man en gång gått över gränsen, så finn det OFTAS ALDRIG, någon återvändo, tyvärr.
Som skydd skall hela personalen på detta ställe i Norrköping ha fått gruppbehandling ???


Vad ska man säga om det??
Inte tusan har den personalen som arbetat ihop med dessa två, gjort något för att stoppa det som hände, i stället blev det en vikarie, som när han/hon slutade sitt vikariat, gjorde en anmälan av vad som utspelats.


Människor som inte kan bete sig på rätt sätt inom sitt gebit, har absolut inget där att göra heller och de som måste lita på att bli väl behandlade, ska också bli det med och det har inte skett så, på det här stället alls.


Det förvånar och upprör mig mycket, att man ger dessa människor en ny chans att göra om sina misstag och dessutom inte ansåg att det fanns tillräckligt med anledning för att avskeda de två undersköterskorna heller.


Bägge två borde ha blivit av med sina legitimationer  och aldrig mer fått arbeta som uskor, eller undersköterskor.
Så lite bryr man sig i dagens samhälle om dessa så kallade brukare, som inte har något annat att tillgå än det vårt bedrövliga samhälle har att erbjuda.


"Personal tryckte in spyor i munnen på äldre

De äldre fick sina spyor nedtryckta i munnen, de fick ta emot hårda nyp, daskar och ord av personalen
Vårdskandalen i Norrköping inträffade i mars i år.
Nu är den utpekade personalen tillbaka på jobbet.
Personalen fanns där för att omvårda de som bodde på gruppboendena och som blivit gamla, svaga och sjuka. Men istället för att sköta sitt uppdrag kränkte två av undersköterskorna de äldre fysiskt och psykiskt."
 
Läs hela artikeln i dagens Svenska Dagbladet, HÄR,
så får ni veta vad den andra undersköterskan gjorde med.
Fråga er sedan, "är det så här vi vill bli behandlade, när vi inte längre kan klara oss själv ? ".

Ha det så gott.

Kram Maritha. 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hade någon vårdare gjort något sådant mot min mamma eller pappa så hade den personen fått uppsöka akuten efter ja hade vart klar med henne/han.

Till er anhöriga som har någon familjemedlem som behandlats på sådant avskyvärt sätt. Se till att ge tillbaka !!

MS/Maritha sa...

Hej Anonym ! Jag kan bara hålla med dig i det du säger och jag kan inte begripa hur de kan få ha kvar sina arbeten heller.Människor som beter sig så här, har absolut inte inom vården att göra och förstår de inte själva det, så ska vårt sammhälle ställa upp och låta dessa människor få sparken. De har förverkat sin rätt till sin legitimation som undersköterskor, helt kristallklart, anser jag. Ha en trevlig kväll. Maritha.

Anders sa...

Håller med anonym, förutom att det skulle inte bli aktuellt med sjukhusvistelse för förövarna, definitivt inte för egen maskin i alla fall. Dessutom blir jag heligft förbannad över dessa totala kärringar som är ledare över verksamheten. VAd är det för TRAMS med grupprehab? Sparka skiten omedelbart. De är fega inte bara mot förövarna, utan även gällande sitt eget skinn, angående info till anhöriga - SJÄLVKLART ska anhöriga få veta vad som hänt!

Nu är det dags för kameror och mikrofoner över varenda kvadratcentimeter på varenda åldringsvårdinrättning i hela landet. Sparken automatiskt för ledning och berörd personal hädanefter vid varje ny incident. Motsvarande dessa sparkade oduglingars samlade årslön i belöning till den som anmäler övergrepp.

Övergreppen följer ju för f-n samma mönster i hela landet. Hur kan cheferna vara så galet naiva fortfarande? Jag är så less på chefsrekryteringen (ingen ska få sparken nånsin och allt är allas fel) generellt i Sverige men värst har det alltid varit i skyddade verkstan "offentlig sektor". Man rekryterar i tron individer med högskolepoäng har ledaregenskaper - pretty fucking far from...

MS/Maritha sa...

Hej Anders! Helt riktigt, tycker jag med. Hela samhället är så sjukt oc det finns absolut inga förmildrande omständigheter till att de ska vara kvar på de äldres bekostnad. Har man arbeta och skött sig ett långt liv, ska man INTE behöva bli behandlad så här. Inte ens de som inte skött sig och blir äldre ska även de behandlas med respekt. Ingen av oss är fullkomlig men så här får man bara inte göra och dessutom inte få sparken utan i stället få komma tillbaka ?? Nej jag tycker att hela samhället håller på att gå under med allt som vi strävat så hårt för att få till stånd och nu slås allt i spillror på grund av att folk inte fattar att respekt inte är detsamma som rädsla för någon eller något.Respekt förtjänar man och det har inte personalen på det här stället gjort, i stället har man antingen inte vågat säga i från eller så har man kanske till och med tyckt att det varit ok att bete sig så här mot de gamla och sjuka. Mycket sorgligt. Ha en god natt. Maritha.

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook