DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

söndag 10 juli 2011

SÅ HÄR ÄR DET NÄSTAN ALLTID OCH HÖGRE ANSTÄLLDA...

...får sällan eller aldrig några påföljder.

Annat hade det varit om man kommit på en "vanlig"  arbetare som gjort sig skyldig till samma sak.
Han/hon hade antagligen fått sparken och betala för det han/hon gjort.

Det stör mig, att det nästan varje gång det händer något och det är någon som innehar en "högre"  anställning, än en vad en arbetare har, så kommer de oftast undan.
Håller man varandra om ryggen på grund av att man har så mycket själv att dölja eller vad är det som gör dessa rika så motbjudande, överlägsna gent emot oss på golvnivån??


Det undrar jag.
Samma sak händer olika ofta när det begås grövre brott med, av dessa "högre" tjänstemän och chefspersoner.
De brukar klara sig undan det vi andra aldrig klaras oss i från och det är både fult och väldigt sjukt.


Jag har vi så många olika tillfällen både fått se och höra hur de som har större ekonomiska möjligheter och vänner på högre tjänster, klarar sig från straff av alla de slag, även om de borde sitta inne och avtjäna det de gjort.


Den här gången var det en SIDA-chef, som lyckades med det som de flesta i hans position brukar lyckas med, att komma undan utan några allvarligare påföljder.
Mycket dåligt att det får gå till så i vårt samhälle, tycker jag.


Alla som  gör något fel, ska få ta konsekvenserna av sitt handlande och då ska det inte bara gälla ungdommar eller arbetare , utan även dessa människor, som inbillar sig att de står över oss alla andra.
Såna här saker lyser väldigt illa i ögonen på de flesta ungdommar och de har svårt att förstå, varför dessa "högre herrar (och damer med för den delen) alltid klarar sig från de fel de begår medan de själva får ta sina straff utan att någon höjer på ögonbrynen.


"Jävig Sida-chef får ingen påföljd

En hög chef på biståndsmyndigheten Sida har missbrukat sin ställning och anställt sin son samt köpt tjänster av sina vänner. Han har tagit inköpsbeslut för över 22 miljoner kronor. Men Sida-chefen klarar sig undan påföljd.
Det var i mars förra året som Sida började granska den aktuella chefen.
– Det var en normal genomgång. Vi har kvalitetsgranskningar men fick även interntips, säger Joachim Beijmo, kommunikationschef vid Sida."


Läs mera från artikeln i dagens Sveska Dagbladet, HÄR.

Ha en fortsatt skön söndag.

Kram Maritha.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook