DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

söndag 31 juli 2011

DEN STORA SVÄLTKATASTROFEN I SOMALIA...

... skördar redan nu sina offer.

På grund av torkan, har bland annat Somalia inte fått några skördar som går att föda upp befolkningen på.

Det är så trist att veta, att det egentligen finns mat för hela världens befolkning (dessutom flera gånger om) men eftersom de rikare länderna har försäkringar som täcker överflödet ger det mer pengar för ägarna, som i stället låter bränna skördarna och på det viset får ut försäkringspengar som täcker inkomstbortfallet ????

Det är  så sjukt att det får gå till på det här sättet när så många människor i världen svälter till döds.
Det är en sjuk värld vi lever i men jag hoppas att det finns människor som gladeligen delar med sig av överflödet, till de fattiga människor som inte annars ser någon annan utväg ur eländet, än den tragiska svältdöden.

Läste just på BBC World News Africa om det beklämmande läget i Somalia.
Där uppmanas också övriga länder i Afrika, från Norra delarna, till Södra delarna, att försöka att dela med sig av det de har till dessa fattigare delar.


"31 juli 2011 Uppdaterad kl 11:30

"Somalia famine: African Union calls 'pledging summit'

Minhaj Gedi Farahi undergoes treatment at the Dadaab refugee camp, Kenya Twelve million are at risk of starvation as the drought and famine intensifies across the Horn of Africa.

Somalia svälten: Afrikanska unionen kallar "pantsätta toppmöte"

Minhaj Gedi Farahi genomgår behandling på Dadaab flyktingläger i Kenya Tolv miljoner riskerar svält som torka och hungersnöd intensifierar över Afrikas horn
Fortsätta läsa den huvudsakliga berättelsen
Östafrika hungerkrisen

Afrikanska unionen har meddelat att det är att hålla ett toppmöte utlova hjälp till offren för Somalias torka.

Uttalandet kommer efter omfattande kritik i den afrikanska media misslyckande kontinentens ledare att hjälpa till hungersnöd drabbade över hela Afrikas horn.

AU sade att givarkonferensen skulle samla stats-och internationella givare. "Jag hoppas att många kommer att hjälpas åt med att försöka att få förnödenheter till det svältdrabbade områdena och låta befolkning slippa att svälta till döds.

Resten av artikeln kan ni läsa  HÄR.

Ha en fortsatt skön söndagskväll.

Kram Maritha.


 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook