DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

fredag 20 maj 2011

TRODDE ATT SKOLORNA...

...gick igenom det material man anvander i undervisningen ???


"Invandrare skulle böja ordet neger

Invandrareleverna vid Väggaskolan i Karlshamn fick i hemläxa att böja substantiv från singularis till plural. Bland exempelvis regel (regler) och sägen (sägner) fanns även - neger."

Sorgligt att ett sadant ord kan fa passera sa obemarkt.
Det kan ju knappast ha varit forsta gangen man anvande just det har materialet i skolsyfte.

Trist att det over huvud taget fanns och att inte ens lararen reagerade och laste igenom det han gav som hemlaxa till sina elever.

Jag ar ju sjalv gift med en svart man och skulle ha blivit heligt forb....d om mina barn kommit hem med en sadan hemlaxa.

Las hela artikeln i dagen Svenska Dagblad, HAR.

Ha en trevlig fredags kvall.

Kram Maritha. 

4 kommentarer:

Andreas sa...

För det här är ju det största problemet skolorna har....

Snarare borde de bry sig mer om sådant som det gäng av 8-10 åringar som misshandlade 2 14-åriga flickor i Lund härmosistens.

DET är tydligen inte intressant nog för SvD att skriva om.

Unknown sa...

Hej Andreas ! Haller helt och fullt med dig om det du sager. har i Gambia har vi dessvarre ofta stromavbrott och ett sa uselt natverk att det kanppt i bland gar att ta sig in pa natet.
Det var verkligen fruktansvart att det du skriver om kunnde ske ocksa och att inte SvD tog upp det, blir en bock i kanten, har. Skolorna har blivit en ra varld att vistas i och det ar helt oacceptabelt att sa manga barn drar omkring vind for vag, utan vuxeninblandning. Bade skola och foraldrar maste ta mer ansvar men det galler for den usla regering vi ocksa har, som har rad med tjusiga privatskolor och helst sag att privatisera allt , sa att de som kan kopa sig battre hjalp ska kunna gora det och sa sparar de pengar pa dessa som inte har rad och ar hanvisade till den usla privat vard och skolverksamhett, som erbjuds mindre bemedlade. Bedrovligt och skamligt.
Ha det gott, Maritha.

Anonym sa...

Hej! Ser att du bor i Gambia. Kan du inte berätta mer om ditt liv där nere? Och visa fler bilder ur er vardag och på huset där ni bor! Skulle vara jätteintressant att se hur ni har det, utanför turistverkligheten så att säga. Talar du landets språk?
Jag har letat i din blogg men inte hittat så mycket om vardagslivet. Kram!
Karin
Måste nog skicka som anonym för jag har inget sånt konto som krävs

Unknown sa...

Hej Karin ! Kula att hora i fran dig =) Jaa, nu bor vi har i Gambia men det ar inte det enklaste liv vi lever. Jag har problem med att hitta lakare har som kanner till vad mina sjukdomar ar och hur de ska behandlas och alla mediciner gar tyvarr inte att fa tag pa har men jag tycker att jag har forsokt att skriva om vardagslivet har och lagt in lite bilder men natverket har ar det uslaste av alla natverk och jag kan inte langre fa in nagra bilder, varken fran datorn eller genom mina mail, tyvarr. Ar man "vit" har, ar det likstallt med att man ar rik och det stammer mycket illa pa mig och min ekonomi men som "vit" far du betala ca fem ganger mer for allt du koper och nar det galler myndigheter och papper, sa tar man ut skyhoga summor, aven ett lakarbesok kan ruinera en med mediciner som man anda maste ha. For de som kommer hit fran Europa och vill starta foretag, har jag fatt veta, att de avgifter de far betala , ar enorma, sa det ar svart att fa i gang nagot har aven om det galler for att ge gambier en mojlighet till arbete. Jag ska forsoka att skriva lite mer framover om hur vi har det har. Det kommer =)Ha det sa gott och skot om dig. Kram Maritha.

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook