DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

söndag 1 maj 2011

"ANEMI ELLER BLODBRIST" SOM DET VARDAGLIGT KALLAS...

... fick man efara i sodra delarna av Sverige, da en patient vid en organtransplantation, blodde sa mycket att sjukhusets lager tog slut.

(Borde kanske tillagt att anemi inte ar brist pa blod, som man kanske skulle kunna tro, av det vi vanligen kallar for blodbrist, utan att man i stallet, har for lagt jarnvarde i blodet, sa att ni inte missforstar vad jag egentligen menade.)

Man fick lov att kopa in blod fran andra sjukhus men inte ens det rackte, utan man fick aven vanda sig till Finland och kopa mer blod dar i fran.

Saken har anmalts, av en underskoterska, till Socialstyrelsen, da det inte fanns nagon fara for patientens liv och han/hon ansag att operationen kunde ha avbrutits i stallet.

Vi far hoppas att det finns blod kvar till andra behovande om sa kravs.
Det skjuts ju vilt i Goteborg, sa dar kanske man behover blodet med eller sa far de gora uppehall i skjutandet tills forraden ar fyllda igen eller sa far skyttarna bli blodgivare kanske =)

"Södra Sverige tömdes på blod

Vid en organtransplantation i Göteborg tidigare i år användes så mycket blod att hela södra Sveriges blodlager tömdes. Sahlgrenska universitetssjukhuset tvingades köpa blod från sju andra svenska sjukhus. Inte ens det räckte utan blod fick också köpas från Finland, uppger SVT:s Rapport."

Las resten av artikeln i dagen Svenska Dagblad HAR.

Ja, det ar mycket som hander i landet.
 "MP-politiker knivskars svårt vid rån
Den 27-årige miljöpartisten Anders Wallner knivskars natt till söndagen svårt vid ett rån vid tunnelbanan i Alby utanför Stockholm.
Wallner har nyligen föreslagits av valberedningen som ny partisekreterare för Miljöpartiet inför kongressen senare i maj.
- Det stämmer att Anders har råkat ut för den här incidenten. Jag har pratat med honom. Han befinner sig just nu på sjukhus och han mår efter omständigheterna väl, säger Per Ängquist, kanslichef hos Miljöpartiet.
Polisen har inlett en förundersökning om grovt rån. "

Som tur var klarade han sig skapligt och om han behovde nagot blod vet jag inte men i Stockolm far man val hoppas att det fanns sa det rackte i sa fall.

Det ar manga som har svart att skilja pa "  vad som ar ditt och vad som ar mitt "  .HAR kan du lasa mer om handelsen i dagens Svenska dagblad, det med.

Och i vanlig ordning gick Valborgsfirandet i samma tecken som det brukar gora, med for mycket innanfor vasten.


"Valborgsfirande med mycket fyllaEtt kaos med fylleri, våldtäkt och misshandel. Så summerar polisen i Uppsala årets valborgsmässofirande. Men på många andra håll i landet var det inte stökigare än en vanlig lördagsnatt.
I Uppsala omhändertogs ett 90-tal personer för fylleri och fem, sex personer greps för misshandel.
- Vi är härdade, men i år har det varit mer än vanligt. Det är kaos här. Förutom fylleri, slagsmål och misshandel har vi ett försök till våldtäkt på Bellmansgatan där en kvinna drogs in i ett buskage men lyckades slita sig loss. Ingen gärningsman är gripen. Däremot har vi gripit en man för våldtäkt i ett annat ärende, säger Mats Öjedahl, länsvakthavande i Uppsala.
Även i Stockholm var det stökigt. "

Las mer i dagen Svenska Dagblad, HAR.

Jaa, sa har det hunnit bli forsta maj igen och nu ska varen vara pa plats for att stanna, far vi verkligen hoppas =)

Ha nu en jatteskon sondagskvall.


Girly Comments & GraphicsKram Maritha.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook