DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

fredag 28 oktober 2011

SKA DOTTERN BETALA DET PAPPAN LURADE FÖRSÄKR.KASSAN PÅ???

Det låter helt galet i mina öron/ögon. 

Det var ju pappan som lurade och bedrog försäkringskassan och inte den 7-åriga flickan, som ända fram tills F-kassan fick kännedom om det hela, satt inlåst och isolerad i hemmet under alla dessa år, fram tills nu när hon, 18 år gammal, lyckades rymma och anmälde pappan för olaga hot ????? 

Jag anser att det skulle vara helt fel att lägga skulden på henne då hon knappast har haft något att säga till om själv i den här bedrövliga soppan, snarare tvärtom i så fall. 

Pappan är den som ska straffas och betala tillbaka kalaset eftersom att allt skedde på grund av hans girighet och dessutom har hon varit berövad hela sin barndom och sin skolgång som hon skulle ha kunnat få och haft rätt att få. 

Jag utgår i från att F-kassan med, skulle ha gjort en bättre utredning och dessutom låtit henne få träffa F-kassans egen förtroende läkare som borde ha sett hur det stod till med flickan. 

De har ju dessutom ett sjukhus som de kunde ha låtit henne stanna på under en tid och då med all säkerhet förstått att det inte låg till, som pappan låtit påskina. 

Jag undrar vart mamman har hållit till under alla dessa år och om jag förstod artikeln tidigare, rätt som bodde även hon i hemmet, så var i ligger hennes skyldigheter ?? 

Båda föräldrarna borde få sitta av det de har gjort både mot den stackarsflickan och mot F-kassan och det ska återbetalas av båda föräldrarna och inte av flickan, som redan har fått betala med hela sin uppväxt i isolation från allt som barn och ungdommar har rätt att få.

"Flickan kan tvingas betala tillbaka

Den flicka i Malmö, vars pappa misstänks för att ha lurat till sig pengar för att vårda henne, kan själv bli skyldig att betala tillbaka pengarna. Nu vill Försäkringskassan att lagen ändras så att de ska bli lättare att komma åt bidragsfuskare.
Från sju års ålder isolerades den nu 18-åriga flickan i hemmet. Pappan fick felaktigt över 100 000 kronor i månaden för att vårda henne som personlig assistent närmare 100 timmar i veckan. Till slut rymde flickan och anmälde pappan för olaga hot."

Ni kan läsa hela artikeln ur dagens Svenska Dagbladet,  HÄR.

Flickan har redan fått utstå tillräckligt mycket sorger i sitt liv, utan att behöva ta på sig sina föräldrars mörka skuld till henne och samhället.

Hon har inte gjort sig skyldig till grovt bedrägeri eller frihetsberövat sina föräldrar.

Ha en god fortsättning på den här kvällen.

Kram Maritha. 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook