DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

måndag 10 oktober 2011

ISLAM VS KRISTNA I EGYPTIEN JUST NU.

Det här är helt enkelt avskyvärt men helt i linje med det koranen förespråkar.

Jag blir så fruktansvärt upprörd och arg när jag ser hur lite ett liv är värt i koranens mått mätt när det gäller övriga religioner. 
Kristna, judar, buddister, hinduister med flera, är inte accepterat enligt koranen och då kan man göra som militären gör just nu i Egypten.
 
I det här protesterna deltog inte bara  kristna, utan även muslimer som inte tyckte som inte tyckte att det var rätt att bränna ner de kristnas kyrkor.

USA som har skickat stora summor till både Egypten och Tunisien, räknar kallt med att dessa länder, inklusive Libyen och så småningom även Syrien, kommer att få demokrati i sina länder men det kommer knappast att ske, tyvärr.
Dessa länder kommer snart att falla i händerna på de Muslimska Brödrarskapet och där finns absolut ingenting av någon så kallad frihet att hämta, snarare tvärtom.

Muslimska br. vill ha de hårdföra reglerna som gäller enligt koranen vad gäller islam och de har både pengar och makt att genomdriva sina planer. 
Det känns sorgligt att veta att det antagligen aldrig kommer att bli några mänskliga rättigheter eller någon yttrandefrihet och inte heller kommer kvinnors eller barnens status att höjas alls.

Så här stod det att läsa i dagens SvD,

”Folk dog och det var fruktansvärt”


Svenskar som befinner sig i Egypten berättar om övervåld mot kristna kopter från militärens sida. Gårdagens demonstrationerna beskrivs som fredliga innan den attackerades i närheten av Tahrirtorget i Kairo.
Sameh Egyptson, svensk-egyptier som bland annat driver reseföretaget Egyptson, deltog i demonstrationen i Kairo i går. Han berättar i Sveriges Radios P1 Morgon hur demonstrationen, som var tänkt att vara fredlig, attackerades när demonstranterna närmade sig Tahrirtorget i centrala Kairo. "Jag lägger in en videofilm här med som visar vad som verkligen hände i går under demonstrationerna.


 

Som ni kan se, så bryr sig inte militären sig om att de kör rätt in i folkmassorna och både dödar och skadar en massa människor.

Ni kan läsa hela artikeln från Svenska Dagbladet, HÄR.

Så ser tyvärr den sorgeliga sanningen ut i Egypten i dag och vad "morgondagen" beträffar, så tror jag att Egypten återigen kommer att stå som ett slaget folk för alla dessa som kämpade för att få just frihet och demkratiska rättigheter.

Det är ledsamt.

Ha en trevlig måndag och sköt om er.


Kram Maritha.

 


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook