DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

torsdag 29 december 2011

SKANDAL BLAND POLISER, IGEN.

Vad är det frågan om och vad är det som gör att även poliserna faller ur sina rätta roller i vårt samhälle ????

Två poliser som åtalas för att de dumpat en bråkig medborgare, vid Kaknästornet i Stockholm.
De ansåg att mannen kunde ställt till med en del bråk längre in på natten och stoppade in honom i bilen och lämnade av hom på platsen, som inte låg så långt från hans hem, som tur var.


"Poliser åtalas för Kaknäsdumpning

Två poliser åtalas för olaga frihetsberövande sedan de kört i väg med en man och lämnat honom vid Kaknästornet i utkanten av Stockholm. Mannen var några kvarter hemifrån när poliserna konfronterade honom och bedömde hans uppträdande som utåtagerande, skriver Metro."

Får mig att tänka på Nationalteaterns gamla låt "Får man inte göra, ompapa ompapa" =) 
Möjligen felstavat ?

HÄR,  kan ni läsa hela artikeln ur dagens SvD.

Nästa elände rör en annan polis, en äckelpotta till polisbefäl, som låtit montera upp kameror i de kvinnliga polisernas omklädningsrum.

Bedrövligt. 
Hur har de här över huvudtaget fått igenom sin polislegitimationer ???

De här historierna är det så ledsamt att läsa om.
Var i samhället har det gått snett, undrar jag eller hur kan det komma sig att dessa poliser slinker igenom utbildningen utan att någon upptäckt deras syn på sitt arbete och människorna de arbetar för och med.

"Polis filmade nakna kollegor

Ett polisbefäl i Stockholmsområdet misstänks för att ha filmat nakna kvinnliga kollegor på arbetet.
Det manliga befälet hade, både enligt Aftonbladet och Expressen, placerat en kamera i de kvinnliga polisernas omklädningsrum på den egna stationen. Efter att det avslöjades har husransakningar genomförts i både mannens bostad och på stationen. Polisen har, enligt Aftonbladet, beslagtagit ett antal filmer, datorer, kamera och en mobiltelefon. "

Så fel det är men det är ett sjukt samhälle vi numer lever i.

HÄR, kan ni läsa mer om den sorgliga historien, i SvD.

Maritha.
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Kaknästorn-historien" vet jag inga detaljer om men för två poliser att stoppa in en utåtagerande person i en bil och köra iväg personen till en annan plats är fullt laglgt i enlighet med Polislagens 13 §, inom ramen för ett "avlägsnande".
Det är en emellanåt ett viktigt verktyg för att förebygga våldsamheter.
Jag tycker att du, i likhet med många andra "tyckare" inte riktigt har torrt på fötterna när ni kommenterar Polisen. Det är ett svårare jobb än vad många tror.

Historien med polisen som monterade upp en kamera i ett omklädningsrum är däremot redigt sjuk och jag börjar bli redigt less på diverse skandaler inom myndigheten.

mvh

MS/Maritha sa...

Hej Anonym!Ja,jag vet att de har jobbigt polserna har men de får ändå aldrig gå över gränsen och i Kaknästornets fall, har de uppenbarligen gjort det då de nu är åtalade för det hela.
Jag har både vänner som är poliser och har jobbat med tunga missbrukare och inom sjukvården men har aldrig gått över några gränser eller hållit till i gråzoner och tycker att det är sorgligt när myndighetspersoner gör det, då det oftast framkallar förakt hos kriminella och gör de mer benägna att begå brott.
Känner flera ungdommar som kommenterat hur de blivit behandlade när polisen har tagit de och vet också med 100% säkerhet om att en kille, som blev stoppad vid flera olika tillfällen, med både kniv och harsch på sig och polisen stoppade harschet i sin egen ficka och gav honom tillbaka kniven ??? Händelserna med kniven upprepades vid ett flertal tillfällen och det gjorde mig väldigt beklämd.
Jag tror att jag har tillräckligt på fötterna när jag kommenterar tidningarnas artiklar och uppger de felaktigheter, så ber jag om ursäkt för det men som sagt det är just artiklarna som jag läser och kommenterar. MVH och Gott Nytt År =) Maritha.

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook