DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

lördag 24 december 2011

SÅ SPARKAR REGERINGEN ÄN EN GÅNG MOT ARBETARE

Intet nytt under solen.

Folk som har det bra ställt har råd med den sortens terapi själva men är man en vanlig arbetare så har man inte råd och då blir slutsumman en helt annan.

När man läser artikeln i dagens Svenska Dagbladet, så blir man bara så trött av att höra hur det "nya arbetarpartiet" vill "gynna" "sina" arbetare =(
Skyll er själva om ni mår sämre än innan KBTén och var glada att ni får någon alls !!

" ”Obegripligt med så låga krav på vården”

Socialdepartementet och SKL har inte lyssnat tillräckligt på kritiken inför beslutet om den nya rehabiliteringsgarantin. Det menar psykologer och företrädare inom det svenska KBT-fältet.
I veckan klubbad regeringen igenom en fortsättning av de kritiserade KBT-behandlingarna för sjukskrivna med psykiatriska diagnoser. Syftet är att få dem att återgå i arbete.
Svenska KBT-psykologer har tidigare framfört kritik mot regeringen på grund av att psykologer utan KBT-utbildning har fått bedriva KBT-behandling inom rehabiliteringsgarantin. Kritiken bygger på att patienter som felbehandlas riskerar att bli ännu sjukare, och därmed får lägre chans att komma tillbaka till arbetsmarknaden än innan, enligt Lars-Göran Öst, professor i psykologi vid Stockholms Universitet. "

Cyniska regeringsmedlemmar som bara tänker på sig själva och hur de bäst skor sig på arbetarnas bekostnad. 

Läs gärna hela artikeln själva, HÄR.


Det enda syftet är att få i väg folk till arbetet igen men det ska banne mig inte kosta för mycket, då får det vara.

Ha en god fortsättning trots dåliga nyheter.

Kram Maritha.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook