DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

fredag 30 december 2011

HACKERATTACK UNDER JULHELGEN MOT...

... underrättelsejätten Stratfor.


Ett företag som säljer underrättelseanalyser mm.
Hackarna som kallar sig för Anonymous, har tagit på sig skulden och påstod först att det skulle använda informationen som  de tog, kontokortsuppgifter och annan känslig information, att man skulle stjäla en miljon dollar som sedan skulle användas till att donera till välgörenhet men i stället har de spritt ut informationen de fick tag på, på internet i stället.

Sjukt !!
Bland kunderna hos det hackade bolaget finns bland annat människor som är knutna till USA´s underrättelsetjänt, Läkare Utan Gränser samt SÄPO med flera."Hackattack mot underrättelsejätten

Efter en hackerattack mot underättelseföretaget Stratfor sprids nu kontokortsuppgifter och annan känslig information om bolagets kunder - däribland människor knutna till USA:s försvarsdepartement, Läkare utan gränser och Säpo.
Hackergruppen Anonymous har tagit på sig nätinbrottet, som skedde under julhelgen. Stratfor säljer bland annat underättelseanalyser och nyhetsbrev, och de nu stulna uppgifterna kommer från människor runt hela världen som köpt olika tjänster av företaget."

Massor med människors namn, mailadresser, kontokortsuppgifter smat krypterade lösenord, ligger nu ute på nätet.

HÄR,  kan ni läsa hela artikeln i dagen Svenska Dagladet.

Väldigt ojuste att ge sig på et sådant företag eller över huvud taget att hacka sig in där de inte har att göra.

Botten !!

Maritha.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook