DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

söndag 17 juni 2012

VARGAR SKA INTE LEVA INSTÄNGDA UTAN I FRIHET.


Att det gick så här illa, att vargarna anföll sin djurskötare och sargade henne så att hon dog, är ett tecken på att dessa djur absolut inte ska leva instägda i djurparker för att tillfredställa oss människor.

Det ska vara det raka motsatta förhållandet.
De joggare som hade mött en varg på sin joggingrunda blev inte anfallna och lät människorna vara i fred och det är så det ska vara.

Inte som det är nu med instängda djur som inte alls hör hemma utan möjlighet att gå sina egna vägar som deras natur har präglat de till.
För inte alls så många månader sedan läste jag en annan artikel om en varg som lyckats forcera sitt stängsel och brutit sig ut till friheten men blev åter instängd, om jag inte minns alldeles fel.

Sedan har vi de blodtörstande jägarna och hela jägarförbundet som vill utrota hela vår vargstam ??
De som har djur som blir anfallana av vargar borde göra bättre i från sig med sina stängsel och säkerhetsanordningar för att förhindra att vargen river deras djur.

Dessutom är hela jägarinställningen så barnslig i sitt sätt att "straffa" vanliga människor och myndigheter med sin inställning till oss andra då de inte längre får ha "skyddsjakt" på vargen längre.
De har samlat in alla namn på oss som är "vargälskare" för att låta "maffiga" men faktum är, att ger de sjutton i att skjuta ut alla dessa rådjur oc älgar, så har både varg, lo och björn chans att skaffa sig mat och bli mätta.

Sorgligt att det har gått en sådan prestige i deras sätt att se på hela historien med jakt.
Det är väl bra att de inte skjuter så mycket, så att de kan ha kvar sina jakthundar (som blir vådaskjutna rätt ofta av sina ägare), jaktkamrater (som man kan fortsätta att berätta jakthistorier för) och bonden får fortsätta att mjölka sina kor och skidåkarna kan forsätta sin färd utan att bli skjutna."Djurskötare död efter vargangrepp på Kolmården

Uppdaterad i dag 15:59. Publicerad i dag 13:59
Foto: Henrik Witt / Scanpix Varghägnet i Kolmårdens djurpark där en djurvårdare attackerades och förolyckades vid en vargattack på söndagen.
En djurskötare på Kolmårdens djurpark dödades på söndagen av vargar när hon arbetade i parkens varghägn. Attacken inträffade en timma efter det att parken öppnat för allmänheten.  "

Djurparker har gjort sitt.
Numer kan vi se djur på tv och även på joggingrundan om vi har tur.

Vill ni läsa hela artikeln ur dagens Dagens Nyheter kan ni göra det ,  HÄR.

Har själv slutat att besöka Skansen, för många år sedan, då jag redan då tyckte att det var fel.

Maritha.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook