DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

fredag 1 juni 2012

UNICEF´S RAPPORT OM SVERIGES BARNFATTIGDOM...

... SOM REINFELDT SKITER I.

Det är flera gånger som FN har talat me regeringen om att vi inte sköter våra barn enlig barnkonventionen, som Sverige har skrivit under på OCH DÄRMED ÄR BUNDNA ATT FÖLJA.
När FN påtalat detta, har Reinfeldt svara, att "han ska fundera på det" !!??????

I stället springer vår eminente statsminister Reinfeldt till polisstationer och vill följa med när det gäller våld mot kvinnor och talar om att han vill sätta sig in i dessa frågor, hmmmm.
Är vuxna kvinnor (i all ära viktiga när det gäller mäns brott mot de ) men barn är ännu viktigare än vuxna och har vi dessutom skrivit under FN´s barnkonvention, så finns det inga som helst undanflikter att komma med, de är en lag och de ska följas, punkt slut !!

Det visar på hur lite intresserad vår statsminister är av arbetare i Sverige och deras barn.
Det är ju inte de rikas barn det gäller (då de alltid är väl försörjda och har åtskilligt på fötterna) utan arbetarnas barn.

Nya ARBETARPARTIET ????
Har några vaknat upp ur sömnen tro ???

"Stort fattigdomsgap för barn i Sverige

Sverige ligger dåligt till när man mäter hur djupt barn tillåts falla under fattigdomsgränsen. I en jämförelse mellan 35 rika länder kommer Sverige först på 22:a plats. Sverige får en sämre placering än länder som Polen, Grekland, Estland och Ungern. Det visar en ny rapport om barnfattigdom från UNICEF.
Report Card 10, Measuring Child Poverty har undersökt barnfattigdom i den industrialiserade världen och presenterar de allra senaste siffrorna som finns tillgängliga. Sverige ligger generellt mycket bra till vid de jämförelser som görs, och hamnar högt upp i rankningen exempelvis när det gäller andelen barn som lever under den nationella fattigdomsgränsen, som definieras som lägre än 50 procent av medianinkomsten.
I Sverige är det 7,3 procent av barnen som gör det, vilket innebär en åttondeplats, sämst bland de nordiska länderna. Men rapporten undersöker också hur stort fattigdomsgapet tillåts bli i varje land, det vill säga hur djupt dessa barn hamnar under den relativa fattigdomsgränsen.  "

HIT,  går ni för att läsa hela rapporten som är mycket intressant.
Nya arbetarpartiet,hmmm pyttsan !!!


Maritha.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook