DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

tisdag 17 juli 2012

ISLAM VS SYRIEN

Enligt tidigare rapporter är al-Assad besluten att utrota kristna och alla som inte tillhör sunni-islam men det nämns inte längre i media !

Varför, undrar jag ???
Det var målen tidigare i Syrien och när de första attackerna mot Homs föll, var det några som lyckats fly och som rapporterade just det och det låter inte helt galet i mina öron men numer är man tyst om det faktumen.

Att det sedan var flera av al-Assads militärer som deserterade från armén och sällade sig till de som demonstrerade, vet vi redan men varför sägs inget mer om det som tidgare sagts av folk som lyckats fly från Syrien.

Har Assad tänkt utrota vissa folk från landet så verkar hans anfall vara ganska klara och även de som desserterat från armén.
Vi får väl stå vid sidan om och titta på till han lyckats med sitt mål, vilket det nu är, eftersom att Ryssland inte vill att vi lägger oss i och hotar med att använda sin veto rätt om FN vill göra något åt Assads framfart.

Usch, vilket hyckleri alltsammans är, från allas sida.


"”al-Assad beredd att utrota hela befolkningen”

Publicerad i dag 06:34
Foto: AP Bilden är från 2008 och visar hur Nawaf Fares svärs in som Syriens ambassadör i Irak av presidenten Bashar al-Assad.
Rysslands veto stoppar en FN-resolution om president Bashar al-Assad, sedan Syriensamtalen kollapsat i FN:s säkerhetsråd. Samtidigt varnas för regimens kemiska vapen.
Syriens president Assad kommer att använda kemiska vapen mot oppositionens styrkor, uppger Syriens förre Irakambassadör Nawaf Fares, den första ambassadören som hoppat av sitt uppdrag för landet. Enligt Fares kan sådana vapen redan ha spritts ut.  "

Maritha.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Va fan snacker du om din jävla idiot. Jag är från syrien och vet vad som försigår där vilket DU INTE GÖR. LÅT FÖR FAN BLI att skriva om Syrien eller om Assad då du har bildat din opinion ur tomma intet. ASSAD vill för fan INTE utrota kristna utan istället vill rebellerna det. (De du tydligen väljer att stödja). Snälla håll dig till allt annat men inte politik för det vet du inget om.

Zaher Hossein sa...

Assad är inte sunnimuslim. tvärtom, de oppositionella styrkorna är framför allt ortodoxa sunnimuslimer stödda av Saudiarabien och Qatar.
Syriens kristna är en stark allierade till Assadregimen.
Vänligen läs på litegrann innan du skriver...

MS/Maritha sa...

Till Zaher vill jag säga, först en ursäkt att jag inte kunnat svara förrän i dag. Först och främst: jag har nog aldrig sagt att al-Assad är sunnimuslim och som jag också skrev, så undrar jag ad han egentligen håller på med. Däremot tror jag, om jag inte minns fel, att de kristna i Syrien,är en minoritet i landet ? Rätta mig om jag har fel. Jag har försökt att läsa på så gott det går men visst kan jag ha fel med men det är ju endast en blogg jag har, där jag skriver ner mina tankar och funderingar. Ha en trevlig helg/ maritha.

MS/Maritha sa...

Till den otrevlige Anonym skulle jag vilja säga, dra dit pepparn växer. Vad jag stödjer är endast i mitt eget intresse och det är inte islam alls. Om jag i min blogg vill skriva om Syrien, så gör jag det och jag gör det åtminstonde öppet med mitt namn och det är mer än jag kan säga om dig som gömmer dig bakom dina elakheter. Trist !!Vad du vet om politik, verkar lika med noll. Att du är syrian säger endast att du kanske vet något om Syrien, så då kanske du borde resa hem och hjälpa till i stället för att sitta och läsa bloggar. Rebeller eller om det var protester från folket, som liksom du är syrianer, låter jag de som vet bättre orda om, inte idioter. Ha en trevlig helg du med. Maritha.

Anonym sa...

Det är rebellerna som vill utrota kristendomen i landet.

MS/Maritha sa...

Hej Anonym ! Jag är ledsen att jag var lite dåligt påläst angående Syrien och jag har inte hunnit forska så mycket mer sedan jag gjorde det här inlägget men jag ska kolla upp det bättre innan jag gör några fler inlägg om Syrien men det är en mycket sorglig utveckling som pågått så länge och tagit så många liv. Tack för din kommentar i alla fall och jag ska så snart jag kan ta reda på fler fakta innan jag lägger in något mer. Ha en trelig helg. Maritha.

Anonym sa...

Jag förstår att din tanke är god Maritha men det du skriver är helt fel. Det pågår ett massivt propagandakrig mot syrien där Islamister med hjälp av Salafister från Saudiarabien, Qatar - Zionister samt västerländska oljekapitalister försöker skapa ett sekteristisk inbördeskrig för att störta den sekulära, öst-vänliga regeringen.

Din blogg är publik och med detta följer ett ansvar att inte felinformera folk.

P.S. En Syrier är en syrisk medborgare. Syrian är ett icke-nationellt bundet neo-arameiskt talande folk tillhörande Syriansk-ortodoxa kyrkan. De behöver inte vara Syrier.

MS/Maritha sa...

Hej Anonym ! Tack för din kommentar. Jag är glad att du skrivit och gett mig mer information ang syrien och det som händer där samt vilka folkgrupper det handlar om. Jag har inte gjort några mera inlägg om det som händer där då jag uppenbarligen varit mycket felinformerad om det som händer. Det är en mycket tragiskt situation och den verkar inte ha ett slut i den närmaste framtiden. Det är fruktansvärt att höra och läsa om hur det avrättas människor i landet, varje dag. Jag hoppas att det ska bli en fredlig lösning som gör att det hela tar slut snart men ser inget ljus som leder dit ännu. Tack för att du hjälper mig att förstå något som jag trodde att jag förstod från början men det verkar bara bli rörigare och rörigare ju längre tiden går. Ha en trevlig helg, Maritha.

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook